5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVaccinuri eficiente contra tulpinii indiene a noului coronavirus

Vaccinuri eficiente contra tulpinii indiene a noului coronavirus

​Vaccinurile de la Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca/Oxford s-au dovedit a fi aproape la fel de eficiente împotriva variantei indiene a coronavirusului ca şi variantei englezeşti, arată un studiu realizat de autorităţile sanitare din Anglia, Public Health England, notează Hotnews.

Potrivit studiului PHE, realizat între 5 aprilie şi 16 mai, vaccinul Pfizer/BioNTech a fost eficient 88% împotriva variantei indiene la două săptămâni după a doua doză, comparativ cu 93% eficienţă contra variantei engleze.
În aceeaşi perioadă, serul AstraZeneca a fost eficient 60%, comparativ cu 66% contra variantei engleze care a fost detectată în Kent.

Ministrul sănătăţii, Matt Hancock, a lăudat rezultatele, pe care le-a descris drept „inovatoare”, într-un moment în care guvernul se bazează pe campania sa de vaccinare pentru a se proteja de un focar al variantei indiene care pune în pericol continuarea planului său de relaxare a restricţiilor.

Pentru a opri răspândirea acestei variante B.1.617.2, care riscă să devină „dominantă” potrivit autorităţilor sanitare, intervalul dintre două doze de vaccin (până la trei luni) a fost redus la opt săptămâni pentru persoanele de peste 50 de ani şi cele mai vulnerabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS