24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPedeapsă cu suspendare pentru un cultivator de canabis

Pedeapsă cu suspendare pentru un cultivator de canabis

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare un bărbat de 47 de ani, acuzat de trafic de droguri de risc. Anchetatorii susţin că bărbatul a cultivat canabis pe o suprafaţă de teren din localitatea doljeană Piscu Vechi. În urma percheziţiilor, oamenii legii au ridicat 3 kilograme de canabis, 91 plante de canabis uscate, dar şi 143 de ghivece în care au fost cultivate plantele.

Procurorii DIICOT au explicat că bărbatul a cultivat canabis începând cu luna iulie 2020.

„În perioada iulie-septembrie 2020, inculpatul a întreținut o cultură de canabis, înființată pe o suprafață de teren situată într-o comună de pe raza județului Dolj, pe care ulterior a recoltat-o în vederea comercializării. La data de 20.10.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia a fost ridicată cantitatea de aproximativ 3 kilograme de canabis, 91 de plante de canabis și 143 de ghivece în care anterior au fost plantate seminţe de canabis”, au precizat oamenii legii.

Pedeapsă cu suspendare pentru trafic de droguri

Bărbatul de 47 de ani a fost arestat preventiv pe 21 octombrie 2020. Mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul Dolj. Inculpatul a fost trimis în judecată în decembrie, anul trecut. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat la sfârşitul lunii martie.

În urma percheziţiilor, oamenii legii au ridicat 3 kilograme de canabis, dar şi 91 plante de canabis uscate.

Bărbatul şi-a recunoscut fapta şi a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Instanţa a dispus ca inculpatul să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Poiana Mare şi la Liceul Teoretic ”George Ştefan Marincu” din Poiana Mare.

Peste 150 kilograme de canabis, confiscate de instanţă

Judecătorii au mai hotărât ca inculpatul să fie eliberat din arest, dar şi distrugerea plantelor de canabis.

„Confiscă de la inculpatul L.M., în vederea distrugerii, cu obligaţia păstrării de contraprobe, a cantităţilor de 150,10 kilograme de canabis (proba nr.1), 1.896,80 de grame de fragmente vegetale ce conţin THC (proba nr.2)(…). Confiscă de la inculpatul L.M. 143 ghivece din material plastic, de culoare maro, depuse la IPJ Dolj – S.C.J.S.E.O. conform dovezii seria H nr. 0292658”, se arată în hotărârea instanţei.

Procurorii DIICOT au formulat apel împotriva sentinţei Tribunalului Dolj la Curtea de Apel Craiova. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 14 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS