12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDosar penal în cazul celor 27 de câini uciși și aruncați în saci de plastic

Dosar penal în cazul celor 27 de câini uciși și aruncați în saci de plastic

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Gorj au declanşat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care 27 de câini, între care 19 sunt pui, ar fi fost ucişi şi abandonaţi apoi, în saci de plastic, pe marginea unei râpe. 

Descoperirea macabră a fost făcută în apropierea Parcului Național Retezat. Doi turiști ieșiți la plimbare au dat peste cei 27 de câini morți.

Au sunat îngroziți la poliție, care încearcă să-i găsească acum pe cei care au putut să facă așa ceva.

Cei vinovați riscă între 3 luni și 1 an de închisoare, iar autoritățile încearcă să dea de urmele vinovaților.

Cosmin Spânu, șef Direcția Sanitar Veterinară Gorj, a declarat că se vor face necropsii, un examen anatomopatologic, se vor recolta probe de organe ce vor fi trimise la Institutul de Diagnostic – Sănătate Animală București pentru examene netoxicologice. ”Nu se știe dacă au fost împușcați, otrăviți – momentan nu știm nimic”.

Adriana Tudor, președinte Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Ecovet Timişoara: “Faptul că nu avem un control asupra animalelor din curțile oamenilor duc și la orori de genul ăsta. Legea spune clar că trebuie să îți sterilizezi animalul din curte în cazul în care nu este un animal de competiție, dar controale nu avem. Iar controlul acestei situații la nivel de comună să zic nu există, nu se dorește, nu există putere financiară sau administrativă”.

În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere cu intenţie, fără drept, a animalelor.

Precizări Romsilva

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a transmis că locul în care au fost abandonate cadavrele a 27 de câini nu se află în interiorul Parcului Național Retezat, ci la aproximativ 500 de metri de limita exterioară a ariei naturale protejate, într-o pădure privată, care nu este administrată de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Rangerii Parcului Național Retezat au efectuat cercetări în teren și, așa cum se poate observa în hărțile atașate, locația respectivă este în afara parcului național administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS