16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Un militar înarmat, căutat după ce a proferat ameninţări la adresa statului

(VIDEO) Un militar înarmat, căutat după ce a proferat ameninţări la adresa statului

-

De trei zile, zeci de poliţişti si militari belgieni scotocesc pădurile în căutarea unui soldat înarmat, cunoscut pentru simpatia sa față de extrema dreaptă.

E înarmat si de negăsit, după ce a proferat ameninţări la adresa statului şi a unor personalităţi publice, potrivit www.brusselstimes.com.

Individul era deja de câțiva ani in atentia serviciului belgian responsabil de analiza ameninţărilor teroriste.

Alarma a dat-o chiar iubita lui Jürgen Conings, după ce bărbatul nu s-a întors de la cazarmă, luni seara. A fost găsit apoi un bilet de adio în care profera ameninţări vizând “structuri ale statului şi personalităţi publice”.

Printre cei vizați figurează virusologul Marc Van Ranst, devenit ţinta protestatarilor “anti-mască” în timpul crizei de coronavirus. Aflat deja sub protecţia poliţiei, acesta a fost plasat într-un loc sigur, împreună cu familia lui.

Vincent Van Quickenborne, ministrul belgian al Justiției, a declarat că există indicii că este un tip violent şi, în cursul ultimelor 24 de ore, au apărut probe că bărbatul prezintă o ameninţare acută.

Căutările se concentrează în special asupra zonei Dilsen-Stokkem din provincia Limburg, la frontiera cu Olanda.

Militarul avea o conduită violentă

Conings a dispărut având asupra să lansatoare de rachete, un pistol mitralieră, un pistol semiautomat şi o vestă antiglonţ. Unele arme, cele mai redutabile, au fost totuși recuperate.

Wenke Roggen, procuror federal belgian: “Marți seara, în jurul orei 18:00, a fost găsită mașina lui într-o pădure de lângă Lanklaarsesteenweg. În vehicul erau patru lansatoare de rachete și muniție. În aceste moment, este căutat cu toate efectivele”.

În vârstă de 46 de ani și tată a doi copii, Conings slujește în armata de la 18 ani. Începând din 2011, a fost în mai multe misiuni în Afganistan, unde a primit decorații, dar și sancțiuni din cauza conduitei violente și a adeziunii sale la ideologia de extremă dreapta și rasism. Fan al echipei de fotbal Anderlecht, Conings a lucrat că instructor în poligon de trageri, dar a fost suspendat după un incident.

Poliția olandeză a confirmat că unitățile speciale sunt în așteptare în Olanda, în cazul în care fugarul Jürgen Conings încearcă să treacă granița, potrivit agenției de știri Belga. Trupele germane au fost, de asemenea, mobilizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:36

Locatarii din blocul care a explodat s-au întors după...

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, echipajele...

ȘTIRI GdS