20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCarmen Marinescu, fosta şefă a Tribunalului Olt, eliberată condiționat

Carmen Marinescu, fosta şefă a Tribunalului Olt, eliberată condiționat

Fosta şefă a Tribunalului Olt Carmen Eugenia Marinescu, condamnată la opt ani de închisoare pentru corupţie, a obţinut în instanţă eliberarea condiţionată, soluţia fiind pronunţată marţi de Tribunalul Dolj, potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţei.

Tribunalul Dolj a admis, printr-o soluţie definitivă, contestaţia formulată de Carmen Marinescu împotriva unei sentinţe a Judecătoriei Craiova din 23 februarie prin care i-a fost respinsă cererea de eliberare condiţionată.

În luna mai 2015, judecătoarea Carmen Marinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru mai multe fapte de corupţie după ce a primit 200.000 de euro mită pentru a-l elibera din arest în 2011 pe interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ea este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani în formă continuată (cinci acte materiale) şi fals în declaraţii în formă continuată (patru acte materiale).

Potrivit DNA, în perioada august 2011 – septembrie 2011, Carmen Marinescu a pretins şi a primit prin intermediul avocatului Cismaru, de la o persoană denunţătoare, 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în stare de libertate a lui Bercea Mondial şi pentru a pronunţa o soluţie pe fond favorabilă acestuia, adică de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar şi pentru a interveni, în acelaşi scop, pe lângă ceilalţi judecători care urmau să judece dosarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS