8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentŞefa OJFIR Tulcea, trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită

Şefa OJFIR Tulcea, trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită

Şefa Serviciului active fizice şi plăţi directe din cadrul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Tulcea, Irina Manole, a fost trimisă în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie într-un dosar în care este acuzată că ar fi luat mită suma de 70.000 lei, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a Irinei Manole, la data faptei şefă a OJFIR Tulcea, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada martie – aprilie, Irina Manole, în calitatea menţionată, printr-un intermediar, ar fi pretins şi primit suma de 70.000 lei de la o persoană (martor în cauză), beneficiară a unui proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile, împrejurare în care procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Anchetatorii spun că suma respectivă reprezintă jumătate (50%) din banii încasaţi de la OJFIR Tulcea, sub formă de finanţare europeană, de către persoana respectivă în cadrul Măsurii „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” şi ar fi fost primită de inculpată pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru „ajutorul” acordat martorului la întocmirea, depunerea şi aprobarea proiectului finanţat din fonduri europene nerambursabile.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Tulcea cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS