12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPrinţul Emanuel von and zu Liechtenstein spune că nu l-a împușcat pe Arthur, dar Agent Green îl contrazice

Prinţul Emanuel von and zu Liechtenstein spune că nu l-a împușcat pe Arthur, dar Agent Green îl contrazice

Prinţul Emanuel von and zu Liechtenstein, care este în centrul scandalului legat de împuşcarea în România a ursului Arthur, considerat a fi unul dintre cele mai mari exemplare din Europa, a reacţionat direct pentru prima dată, vineri, într-o scrisoare despre care relatează cotidianul austriac Kronen Zeitung, conform Digi24.

Prinţul spune că a fost la vânătoare în România, dar spune că a făcut-o în deplină legalitateși că nu l-a împușcat pe Arthur. În plus, spune că ursul pe care l-a împuşcat se afla la 250 de metri de casele oamenilor şi în felul acesta a eliminat un pericol.

Emanuel von and zu Liechtenstein mai spune că a plătit toate taxele cuvenite, fără a preciza la cât se ridică suma, şi subliniază că aceşti bani sunt investiţi în programe de protecţie pentru urşii şi oamenii care trăiesc în proximitatea lor.

În final, prinţul mărturiseşte că regretă şi îşi cere scuze pentru faptul că în urma acestui incident s-a creat o falsă impresie care a rănit sentimentele multor oameni.

„Vânătoarea ca mijloc de a controla suprapopularea unor specii şi de a le asigura supravieţuirea este o tradiţie în familia noastră. În acest caz, a servit şi pentru a îndepărta un pericol”, arată prinţul în scrisoarea transmisă publicaţiei austriece.

Ursul Arthur era cel mai mare urs cunoscut din pădurile României, potrivit ONG-ului Agent Green. Foto: Agent Green
Ursul Arthur era cel mai mare urs cunoscut din pădurile României, potrivit ONG-ului Agent Green. Foto: Agent Green

Gabriel Păun (Agent Green): E vorba de Arthur, nu știu despre ce vorbește prințul

Activiștii din România susțin că blana ursului Arthur, care ar fi fost vânat de prințul din Austria, este acum la prelucrare la un tăbăcar din Târgu Secuiesc, care n-a avut de-a face vreodată cu o piele atât de mare. În opinia lui Gabriel Păun, președintele ONG-ului Agent Green, nu este nicio îndoială că animalul vânat este Arthur, în ciuda faptului că prințul neagă aceasta.

Deci este vorba de Arthur, nu știu despre ce vorbește prințul acolo. Cred că putea să iasă cu o reacție un pic mai deșteaptă, pentru că tot ce face este să sporească misterul și să deschidă portița unor noi scenarii, care va ține subiectul pe tapet încă niște zile bune, până se va face lumină în acest caz”,

a declarat vineri seara, la Digi24, Gabriel Păun. 

Gabriel Păun a mai declarat că tăbăcarul din Târgu Secuiesc care pregătește blana ursului pentru ca aceasta să ajungă apoi la vânător, în Austria, spune că nu a mai văzut o blană de o asemenea dimensiune.

Ministrul mediului, Tanczos Barna, confirmase, la Digi24, că blana și capul ursului – elementele de trofeu – se află în România, dar exportul lor este interzis .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS