11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentŞofer băut şi fără permis, oprit de poliţie cu focuri de armă

Şofer băut şi fără permis, oprit de poliţie cu focuri de armă

Poliţiştii din Vişeul de Sus au fost nevoiţi să facă uz de armă pentru a opri un şofer care a refuzat să oprească la semnalele acestora, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş, Ionela Cozma, citat de Agerpres.

„Conducătorul auto nu a respectat semnalele poliţiştilor, continuându-şi deplasarea cu viteză mărită. Poliţiştii au urmărit autoturismul în cauză, folosind semnalele acustice şi luminoase, pe o distanţă de aproximativ 30 km, până în zona Complex Turistic Borşa (Munţii Pietrosul Rodnei). La un moment dat, conducătorul autoturismului ar fi frânat brusc, iar, în urma unui viraj la stânga, a intrat în coliziune cu autospeciala de poliţie”, a spus Ionela Cozma.

Potrivit acesteia, poliţiştii au fost nevoiţi să facă uz de armă.

„Unul dintre poliţiştii aflaţi în autospecială a folosit armamentul din dotare, efectuând un foc de avertisment în plan vertical, după care alte două focuri asupra pneurilor autoturismului. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un bărbat de 65 ani din Borşa, care nu deţine dreptul de a conduce” a precizat Ionela Cozma.

Ea a adăugat că poliţistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero, iar în cazul bărbatului de 65 ani a rezultat o concentraţie de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma evenimentului a rezultat atât avarierea autospecialei, cât şi a autoturismului.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi continuă cercetările.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS