10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentȘase români au spart un templu budist din SUA

Șase români au spart un templu budist din SUA

Șase români au fost arestați după ce au furat dintr-un templu budist vietnamez din Benton, statul Arkansas, SUA, potrivit biroului șerifului. Templul se află într-o reședință pe strada Lakeside Drive din Rogers, potrivit comunicatului de presă al poliției.

Grupul de români a dat spargerea pe 20 aprilie, potrivit www.nwaonline.com. În consecință, Marta Chicui, Francisca Velcu, Floarea Miclescu, Voinea Gratiani Miclescu, Claudia Velcu și Narcisa Velcu au fost arestați pentru tâlhărie și complicitate la spargere.

Aceștia au fost eliberați însă din arest după ce au plătit cauțiunea. Detectivii cred că au fost implicate şi alte persoane, dar cel mai probabil au părăsit zona.

Unii dintre suspecţi au fost implicaţi şi în alte spargeri ale templelor budiste din California, Arizona şi Oklahoma, potrivit comunicatului poliţiei.

Patru femei s-au dus la templul din orașul Rogers, pe 18 aprilie şi au spus că au nevoie de ajutor divin pentru un membru al familiei. În acel moment, în casa în care este situat templul se afla doar o singură persoană, care le-a transmis că ceremoniile se desfășoară doar în vietnameză. Apoi, una dintre femei a cerut să folosească toaleta, iar celelalte au încercat să distragă atenţia persoanei, dar nu au reuşit. Când le-a cerut să plece, au devenit agitate. Două zile mai târziu, cinci femei şi un bărbat s-au întors şi au forţat intrarea în templu, reuşind să pătrundă în mai multe încăperi şi să fure bani, bijuterii şi bunuri.

Ocupanta templului a reușit să fugă și nu a fost rănită, mai spun polițiștii. Spargeri similare s-au au avut loc în toată ţara. Detectivii cred că templele sunt vizate din cauza naturii pasive a ocupanţilor şi a practicii lor de a accepta donaţii, de obicei în numerar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS