16.4 C
Craiova
vineri, 18 iunie, 2021
Știri de ultima oră Local Dolj Craiova: Opt persoane, trimise în judecată pentru camătă, șantaj proxenetism

Craiova: Opt persoane, trimise în judecată pentru camătă, șantaj proxenetism

-

Procurorii DIICOT Craiova au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 8 de inculpați pentru mai multe infracțiuni.

Aceștia sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de:

  • constituire a unui grup infracțional organizat,
  • camătă,
  • șantaj,
  • trafic de persoane,
  • proxenetism,
  • nerespectarea regimului armelor și munițiilor,
  • portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase,
  • deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

Începând cu luna noiembrie 2016, inculpații au inițiat și constituit un grup infracțional organizat al cărui scop a fost obținerea unor venituri ilicite din săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj.
Membrii acestei grupări acționau concertat în scopul obținerii de profituri ilicite, prin împrumutarea unor sume de bani către diferite persoane, percepând o dobândă de 20% lunar.

Acuzați că au obligat o tânără să se prostitueze

În cazul în care persoanele vătămate întârziau să plătească sau din alte motive nu aveau posibilitatea să achite dobânzile datorate la data stabilită, membrii grupării recurgeau la amenințări și șantaj pentru a le recupera și percepeau, pe lângă dobândă, alte sume în plus (”întârzieri/penalizări”), sume care erau calculate în procente sau sume fixe pentru fiecare zi de întârziere a plății dobânzii.
De asemenea, în perioada octombrie – decembrie 2020, o parte dintre suspecți au constrâns o persoană vătămată, prin acte de violență fizică și amenințare, să practice prostituția într-o locație situată pe raza municipiului Pitești, beneficiind în totalitate de sumele de bani obținute de către aceasta.
În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Dolj.
În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Canada: O persoană de culoare a fost numită, în...

Premierul Justin Trudeau a anunţat joi că magistratul de origine indiană Mahmud Jamal a devenit prima persoană de culoare care a fost numită la...

Adolescentă lovită de un autobuz al cărui şofer băuse...

O fată de 15 ani a fost lovită, pe trecere de pietoni, joi după-amiază, de un autobuz al companiei de transport public din Iași,...

Vâlcea: Restricții de circulație pe DN64, DN7, DN7A și...

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a anunțat că astăzi vor fi restricții de circulație pe DN 64, DN 7, DN 7A și DN 7CC....

Primele autobuze electrice BMC vin la Dăbuleni

Primele autobuze electrice BMC vin la Dăbuleni. Autorităţile din „Patria pepenilor“ au ales oferta firmei din Turcia pentru trei astfel de autobuze de circa 12 metri. Aşa arată un autobuz electric de dimensiuni medii produs de BMC Truck & Bus.

Profesorii din Dolj au intrat în competiţia pentru gradaţie...

Profesorii din Dolj au intrat în competiţia pentru gradaţie de merit

Salubritatea s-a răzgândit! Vine după pubele

De la începutul acestei luni, craiovenii care aveau contracte încheiate cu Salubritatea Craiova, au început să primească notificări cu privire la înapoierea pubelelor, odată...