9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaUn român care a murit în Spania, a fost înmormântat după 13 ani

Un român care a murit în Spania, a fost înmormântat după 13 ani

Un român, care a stat 13 ani într-o morgă din Valencia, a fost în sfârșit înmormântat. Bărbatul a decedat în 2007, în Spania, dar a fost nevoie de ani de zile pentru ca poliția să finalizeze ancheta. Abia în 2019, familia lui Dumitru Ionescu a depus o plângere pentru dispariția bărbatului, în România. Oamenii au susținut atunci că acesta obișnuia să plece perioade lungi de acasă, dar se întorcea mereu, conform site-ului: stiridiaspora.ro.

În tot acest timp, cadavrul a stat însă în congelatorul Institutului de Medicină Legală din orașul spaniol. Dumitru Ionescu, în vârstă de 53 de ani, a fost găsit mort pe 1 noiembrie 2007, într-o râpă din Moncada, de mai mulţi copii care se jucau în împrejurimi. Trupul era mutilat, dar legiştii au stabilit că bărbatul murise cu două luni mai devreme, din cauze naturale. Familia i-a raportat dispariţia abia în anul 2019. Identitatea acestuia a fost descoperită în urma unui test ADN efectuat de specialişti cu ajutorul fiicei românului. Până atunci, autorităţile nu au putut identifica bărbatul.

Tribunalul din Moncada, Valencia a dispus în 15 aprilie eliberarea unui certificat de deces pentru român, la mai bine de treisprezece ani de la moartea sa. Odată ce rămăşiţele au fost returnate familiei, Dumitru şi-a găsit odihna veşnică în cimitirul municipal din València, unde a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii restrânse pe 23 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS