8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaComisia Europeană recomandă primirea cetăţenilor non-UE, în anumite condiţii

Comisia Europeană recomandă primirea cetăţenilor non-UE, în anumite condiţii

Comisia Europeană a recomandat să li se permită intrarea în UE a cetăţenilor străini vaccinaţi complet anticoronavirus, dar şi a celor care provin din ţări cu o situaţie epidemiologică bună, fără restricţii suplimentare.

„Comisia propune să se permită intrarea în Uniunea Europeană din motive neesenţiale nu doar pentru toate persoanele care provin din ţări cu o situaţie epidemiologică bună, ci şi pentru toţi cei care au primit ultima doză recomandată a unui vaccin autorizat în UE”, a transmis luni executivul european, citat de Agerpres.

„Aceasta ar putea fi extinsă la vaccinuri care au trecut de procesul de listare al OMS pentru folosirea de urgenţă. În plus, Comisia propune ridicarea pragului referitor la numărul noilor cazuri de COVID-19 folosit pentru a stabili lista ţărilor pentru care pot fi autorizate toate tipurile de călătorii”, se mai menţionează în declaraţia executivului european.

În prezent, blocul celor 27 de state membre permite cetăţenilor din şapte ţări să vină în vacanţă sau să călătorească din raţiuni neesenţiale în UE.

Statele membre ale UE urmează să înceapă marţi discutarea propunerii, fiind nevoie de acordul lor pentru ca măsura să poată fi pusă în aplicare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS