12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRăsfăț pentru un pușcăriaș de la Poarta Albă: cazare la hotel, sală și prostituate

Răsfăț pentru un pușcăriaș de la Poarta Albă: cazare la hotel, sală și prostituate

Un deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă care avea parte de telefon, sală de fitness, o cameră de hotel şi întâlniri regulate cu femei care practicau prostituţia a fost achitat de către magistraţi, care au considerat că, în felul acesta, că puşcăriaşul doar se sustrăgea de la muncă.

Un bărbat încarcerat în regim deschis la Penitenciarul Poarta Albă a fost trimis în judecată, fiind acuzat de 21 de infracţiuni de evadare pentru că părăsea punctul de lucru la care era repartizat şi mergea la un hotel, unde, susţin anchetatorii, se întâlnea cu femei care practicau prostituţia, arată o anchetă realizată de jurnaliştii de la Libertatea.  

Detenţie la hotel, în compania prostituatelor  

Bărbatul în vârstă de 28 de ani a ajuns în puşcărie în 2015 după ce a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi o lună pentru că a condus beat, însă anchetatorii îl aveau în vizor pentru fapte de proxenetism, activitate pe care a reuşit să o conducă şi după gratii.   

Procurorii aveau să descopere că deţinutul avea acces la telefon în spatele gratiilor şi folosea aplicaţiile Facebook şi WhatsApp.   După câteva luni de monitorizare, ancheta a luat o turnură neaşteptată, procurorii descoperind în interceptări că deţinutul mergea la un hotel de pe bulevardul Tomis din Constanţa, dar şi la o sală de forţă, în timp ce figura ca efectuând muncă în exteriorul închisorii.  

În timp ce era cazat la Hotelul Tineretului, deţinutul ar fi beneficiat de serviciile sexuale ale unor tinere care practicau prostituţia, dar şi-ar fi făcut şi un abonament la sala de forţă a hotelului Ibis, situat în apropiere.  

Achitat pentru evadare, condamnat pentru proxenetism  

La finalul anchetei, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată în decembrie 2017 a patru persoane, în frunte cu puşcăriaşul răsfăţat, care a fost acuzat de proxenetism în formă continuată şi 21 de fapte de evadare.  

Judecătoria Slobozia a decis, în octombrie 2019, că doar infracţiunile de proxenetism se probează, nu şi evadarea. În opinia judecătorilor, deţinutul nu a urmărit să evadeze, ci să se sustragă de la a presta munca ce-i revenea în baza contractului încheiat între penitenciar şi societatea CIN C

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS