17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentLumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă, sâmbătă seară, în România, pentru a treisprezea dată consecutiv, cu un avion special, de către o delegaţie a Patriarhiei Române. Aeronava a ajuns în jurul orei 19.00.

Lumina Sfântă a fost adusă de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie şi va fi oferită, ca în fiecare an, la Aeroportul Internaţional Otopeni, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române. Centrele eparhiale, prin protopopiate, o vor distribui apoi fiecărei parohii.

De asemenea, la Catedrala Patriarhală va avea loc o procesiune a primirii Sfintei Lumini de către Patriarhul Daniel. În majoritatea bisericilor, slujbele de Înviere vor începe în jurul orei 23.00.

Credincioșii vor putea asista la slujbele de Înviere și în biserică, nu doar afară, iar preoții „vor calcula numărul persoanelor” care pot intra în lăcașul de cult și vor avea grijă să marcheze locurile în care pot sta credincioșii, astfel încât să fie respectate normele privind distanțarea, în contextul pandemiei, potrivit Patriarhiei. De asemenea, oamenilor li se recomandă să participe la slujbe la bisericile de care aparțin. În noaptea de Paște va fi ridicată carantina, astfel că va fi permisă circulația pe tot parcursul nopții.

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS