1.7 C
Craiova
vineri, 27 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentGrațiat după ce a stat 22 de ani închis, nevinovat. Ce despăgubiri ar putea primi

Grațiat după ce a stat 22 de ani închis, nevinovat. Ce despăgubiri ar putea primi

Guvernatorul din Carolina de Nord, SUA, Roy Cooper, l-a grațiat pe un bărbat care a fost condamnat în mod greșit pentru crimă și incendiere în 1995, potrivit unui comunicat de presă al biroului guvernatorului, relatează Digi24.

Darryl Anthony Howard poate depune acum o cerere de despăgubire pentru anii petrecuți în închisoare. În Carolina de Nord, persoanele condamnate pe nedrept pot primi până la 50.000 de dolari pentru fiecare an de închisoare, dar nu mai mult de 750.000 de dolari, relatează CNN.

Amelia Green, avocata lui Howard, a declarat: „Suntem încântați că am făcut ca statul să recunoască ceea ce a fost clar tot timpul – Darryl Howard nu ar fi trebuit să stea nici măcar un moment în închisoare pentru aceste crime îngrozitoare, să nu mai vorbim de peste 22 de ani. Darryl este ușurat că a primit această recunoaștere oficială a nevinovăției sale”.

Howard a fost eliberat în 2016, când un judecător i-a anulat condamnarea, după ce textele ADN i-au dovedit nevinovăția. Însă abia acum, în urma grațierii, are dreptul să ceară despăgubiri pentru lunga perioadă petrecută după gratii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS