21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoi adolescenţi din Mureș, cercetaţi pentru chinuirea şi uciderea a doi câini

Doi adolescenţi din Mureș, cercetaţi pentru chinuirea şi uciderea a doi câini

Doi adolescenţi de 16 ani din județul Mureş sunt cercetați de poliţişti, fiind suspectaţi că au chinuit şi apoi ucis doi câini fără stăpân, informează news.ro.

”La data de 29 aprilie a.c., în urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 14 Ghindari, cu sprijinul celor din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, au fost identificaţi doi tineri, de 16 de ani, din comuna Ghindari, bănuiţi de uciderea cu intenţie, fără drept, a doi câini. În fapt, din cercetările efectuate, a reieşit că, în noaptea de 24 spre 25 aprilie, cei în cauză, în timp ce se aflau în curtea locuinţei unuia dintre aceştia, folosind obiecte contondente înţepătoare, ar fi exercitat acte de violenţă asupra a doi câini, fără stăpân, urmare a cărora aceştia au decedat”, a transmis, joi, IPJ Mureş.

Potrivit poliţiştilor, în ziua următoare, cei doi ar fi legat cadavrele celor doi câini de o motocicletă şi le-ar fi transportat în acest mod şi abandonat la marginea unei păduri din localitate.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”uciderea animalelor cu intenţie, fără drept”,  prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS