16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentNou caz de brutalitate a poliției în SUA: Ofițerii râd de arestarea violentă a unei bătrâne ce suferă de demență

Nou caz de brutalitate a poliției în SUA: Ofițerii râd de arestarea violentă a unei bătrâne ce suferă de demență

-

Noi imagini făcute publice în timpul unui proces din Statele Unite arată cum polițiștii implicați în arestarea violentă a unei femei în vârstă de 73 de ani ce suferă de demență râd ulterior de momentul reținerii, relatează CNN.

Karen Garner a fost arestată în luna iunie a anului trecut după ce a ieșit dintr-un magazin Walmart din orașul Loveland, Colorado, fără să plătească produse în valoare de 13,88 dolari.

Poliția a fost chemată la fața locului și femeia a rămas cu numeroase răni printre care un braț rupt, un umăr dislocat și o încheietură luxată în urma arestării, potrivit plângerii formulate în instanță de familia lui Garner.

O înregistrare video din secția de poliție obținută de avocata familiei femeii și depusă ca probă în procesul intentat împotriva autorităților locale și a 5 polițiști arată cum ofițerii se amuză și râd uitându-se ulterior la imaginile cu arestarea.

Imaginile surprinse de o cameră de luat vederi montată în antreul secției de poliție îl arată pe unul dintre ofițeri afirmând că „ei bine, eu cred că [arestarea] a decurs grozav”, adăugând că „cred că i-am venit de hac”.

Mai târziu, pe măsură ce ofițerii se uită la înregistrare, polițista care a asistat la arest fără să intervină, afirmă că imaginile surprinse de camera de umăr „sunt ca emisiunile TV live”.

Însă polițista pare să devină tulburată de imagini și îi cere celuilalt ofițer să oprească înregistrarea. „Ce?”, îi răspunde acesta, întrebând apoi „Ești pregătită pentru pocnitură?”, referindu-se la momentul în care brațul femeii a cedat.

„Ai auzit pocnitura?”, întreabă acesta.

„Urăsc asta”, afirmă polițista la care ofițerul răspunde că „mie îmi place”.

Avocata familiei lui Garner afirmă că femeia se era ținută într-o celulă aflată la 3 metri distanță de biroul la care polițiștii urmăreau imaginile și că a rămas în arest timp de două ore și jumătate înainte să fie dusă la spital.

„Doamna Garner a fost ținută în arest timp de 6 ore și, în pofida numeroaselor glume că suferă de o dizabilitate și că are probleme mintale, nimeni nu a încercat să îl găsească pe îngrijitorul doamnei Garner, să o consoleze, să o calmeze sau să îi alerteze familia cu privire la situația groaznică în care se afla”, afirmă aceasta.

Autoritățile din Loveland au anunțat că ofițerul implicat în arestare a fost trimis în concediu plătit și că polițista a fost transferată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Laura Codruța Kovesi, inclusă într-un top al personalităților care...

Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, a fost inclusă...

ȘTIRI GdS