21.7 C
Craiova
duminică, 23 iunie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSecretarul Primăriei Deva, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Secretarul Primăriei Deva, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Secretarul general al Primăriei Deva, Laura Sârbu, a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă, participaţie improprie la infracţiunea de falsificare de instrumente oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale, potrivit unui comunicat transmis, luni, Agerpres, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Alături de Laura Sârbu, au fost trimişi în judecată şi soţul acesteia, Hadrian Sârbu, angajat în cadrul Biroului Investitori Relaţii Externe de la Primăria Deva, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată, şi Adrian Mihai Bodrean, funcţionar în cadrul Primăriei Deva, administrator de fapt al SC Smart Drumcons SRL, pentru comiterea a două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă, potrivit sursei citate.

În aceeaşi cauză a mai fost trimisă în judecată SC Smart Drumcons SRL, pentru comiterea a două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă.

În arest preventiv de la 1 aprilie

Potrivit DNA, în perioada 2020-2021, inculpata, în calitatea de secretar al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul soţului ei şi al administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul primăriei. Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi pentru traficarea influenţei astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu Primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la „Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte”, aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Deva.

În aceeaşi perioadă, inculpata ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soţului ei, de la acelaşi om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-şi trafica pretinsa influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obţinerea documentaţiei necesare construirii unei hale de producţie.

„Într-un context asemănător, inculpata Sârbu Laura, în calitate de secretar general al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi pretins de la un alt om de afaceri suma de 40.000 lei şi ar fi primit o parte din aceşti bani, restul fiind opriţi de reprezentantul societăţii menţionate anterior. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unei sume de bani ce aparţin inculpaţilor Sârbu Laura şi Sârbu Hadrian”, mai arată DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Hunedoara, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.

Cei trei se află în stare de arest preventiv de pe 1 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS