21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFemeie din Craiova, arestată preventiv într-un dosar de trafic de minori și proxenetism

Femeie din Craiova, arestată preventiv într-un dosar de trafic de minori și proxenetism

O femeie de 42 de ani, din Craiova, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile și alte 5 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova în urma unor percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții IPJ Dolj, la data de 14 aprilie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, au efectuat 4 percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. O persoană a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2019, în Craiova, bănuiții ar fi închiriat apartamente în regim hotelier, mai multor persoane, care ar fi fost obligate să practice prostituția.

De asemenea, o parte dintre aceste persoane ar fi fost transportate și în străinătate, unde ar fi fost obligate să practice prostituția, prin amenințări cu acte de violență și șantaj.

Potrivit sursei citate, în urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate bunuri și înscrisuri ce pot constitui mijloace materiale de probă în cursul procesului penal.

5 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, în vederea audierii, iar în urma administrării probatoriului, procurorul de caz a dispus reținerea unei persoane.

Ulterior, față de aceasta, Tribunalul Dolj a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS