8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPercheziții de amploare într-o anchetă ce vizează o firmă cu activitate în domeniul protecției la incendiu

Percheziții de amploare într-o anchetă ce vizează o firmă cu activitate în domeniul protecției la incendiu

Polițiștii fac 218 percheziții, joi dimineață, la peste 200 de adrese din București și din 28 de județe, într-un dosar de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare a banilor. 

Din cercetări a reieșit că o societate comercială din Capitală, care trebuia să asigure buna funcționare a echipamentelor de protecție la incendiu din mai multe instituții publice și private de interes național făcea fictiv aceste controale.

Firma care avea ca obiect principal de activitate „activități de luptă împotriva incendiilor și de prevenire a acestora”

Concret, începând din 2019, angajații acestei firme care avea ca obiect principal de activitate „activități de luptă împotriva incendiilor și de prevenire a acestora”, trebuie să asigure buna funcționare a echipamentelor de protecție din instituții – extinctoare, hidranți, dar, de fapt, nu făceau aceste verificări. Astfel s-ar fi înlocuit sigilii, etichete de conformitate și de valabilitate, potrivit Digi24.

Gravitatea este dată de amploarea actelor materiale

Gravitatea este dată de amploarea actelor materiale care vizau inclusiv spitale, școli, unități militare, penitenciare, sedii ale unor instituții publice, stații de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aeriene, companii de producere a energiei termice, electrice și nucleare, combinat chimic etc.

Administratorii acestor spații au fost induși în eroare cu privire la funcționalitatea și calitatea echipamentelor de stingere a incendiilor, fapt pentru care ar fi achitat sume considerabile pentru aceste servicii, potrivit Poliției.

Totodată, pentru maximizarea profitului și evitarea taxelor datorate bugetului consolidat al statului, societatea, prin administratorul său, firma acuzată de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare a banilor nu ar fi înregistrat totalitatea veniturilor realizate.

Gradul de periculozitate al faptelor comise este foarte ridicat prin crearea unei stări de pericol

Gradul de periculozitate al faptelor comise este foarte ridicat prin crearea unei stări de pericol cu privire la viața, sănătatea, și integritatea persoanelor, cât și cu privire la patrimoniul acestora, spun polițiștii.

Perchezițiile de joi se desfășoară sub supravegherea  Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și au loc în București (40), Mureș (23), Arad (2), Alba (3), Argeș (7), Bacău (1), Brașov (8), Buzău (8), Bistrița-Năsăud (2), Călărași (2), Cluj (32), Constanța (8), Dâmbovița (4), Dolj (5), Hunedoara (3), Galați (1), Giurgiu (1), Iași (4), Ilfov (7), Maramureș (7), Mehedinți (3), Olt (13), Prahova (6), Satu-Mare (4), Sălaj (3), Suceava (8), Timiș (6) Teleorman (1) și Vâlcea (6).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS