13.3 C
Craiova
miercuri, 19 mai, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Directorul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Caraş-Severin, reţinut de DNA

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Caraş-Severin, reţinut de DNA

Directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Agricultură (DAJ) Caraş-Severin, Felicia-Gabriela Mehedinţu, a fost reţinut de DNA pentru mai multe infracţiuni prin care ar fi creat un prejudiciu de peste 900.000 de lei instituţiei, informează news.ro.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 14 aprilie, a inculpatei Felicia-Gabriela Mehedinţu, director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Agricultură (DAJ) Caraş-Severin, pentru mai multe infracţiuni prin care ar fi produs o pagubă totalizând 902.772 lei în dauna instituţiei pe care o conduce.

Mai multe infracţiuni

Astfel, Mehedinţu este acuzată de două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru altul, instigare la fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată şi două infracţiuni de delapidare în formă continuată, a transmis DNA.

Potrivit procurorilor, Felicia Gabriela Mehedinţu ar fi permis, în mod nelegal, ca doi angajaţi ai instituţiei să îşi primească salariile, cu toate că cei doi nu s-ar fi prezentat decât sporadic la muncă, neîndeplinindu-şi atribuţiile stabilite prin regulamente şi prin fişa postului.

„În acest mod ar fi provocat un prejudiciu de 139.110 lei în dauna instituţiei, echivalent cu foloasele necuvenite pentru cei doi în perioada 1 noiembrie 2019 – aprilie 2021, respectiv în perioada 1 aprilie 2020 – aprilie 2021. Prin neluarea măsurilor legale împotriva celor doi angajaţi, inculpata ar fi încălcat dispoziţii din OUG nr. 57/2019  privind Codul Administrativ şi Legii nr. 53/2003 privind Codul muncii”, a arătat DNA.

O parte din bani ar fi fost folosiţi la cumpărarea unor bijuterii din aur

De asemenea, în perioada ianuarie 2020 – aprilie 2021, uzând de funcţia de conducere pe care o îndeplinea, ea şi-ar însuşit, atât în interesul său, cât şi pentru alţi angajaţi ai instituţiei următoarele sume:

– 482.672 de lei, reprezentând drepturi salariale ale unor persoane care nu mai aveau raporturi de muncă cu instituţia, respectiv sume de bani pentru plata normei de hrană sau a sporului de condiţii vătămătoare aferente timpului în care angajaţii erau în concediu medical, de odihnă sau aveau zile libere. O parte din bani ar fi fost folosiţi la cumpărarea unor bijuterii din aur.

– aproximativ 50.000 de lei (circa 3.300 de lei/lună), reprezentând sume de bani retrase în baza unor ordine de deplasare care atestau împrejurări necorespunzătoare adevărului. În acest sens, ea ar fi determinat patru angajaţi ai instituţiei ca, în perioada ianuarie 2021 – martie 2021, să falsifice 11 ordine de deplasare care atestau in mod nereal că  angajaţii instituţiei s-ar fi deplasat în interesul serviciului în anumite localităţi.

Sunt anchetate şi alte persoane

„Totodată, în perioada 02 mai 2018 – prezent, în calitate de director executiv al instituţiei, ar fi semnat o serie de acte (ordine de plată, dispoziţii de plată şi CEC-uri), prin care şi-ar fi însuşit lunar câte 6600 de lei (timp de 35 de luni), în total 231.000 de lei, reprezentând compensaţia lunară pentru chirie încasată în baza unor contracte de închiriere falsificate. În acest sens ar fi folosit contracte de închiriere (înscrisuri sub semnătură privată), care ar fi fost falsificate atât prin contrafacerea subscrierii (semnăturii atribuite unei alte persoane) cât şi prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului”, au precizat procurorii DNA.

Mehedinţu urmează să fie prezentată, joi, Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit DNA, în cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi lucrători din cadrul IGPR – Direcţiade Operaţiuni Speciale. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecEste mult de lucru la serviciu, dar nu prea...

ȘTIRI GdS

00:03:08

(VIDEO) Tumoră ovariană gigantă de 40 kg, extirpată în...

O tumoră ovariană uriașă, de 40 de kilograme, a fost extirpată de medicii de la Spitalul Militar „Dr Carol Davila” din București de la...

Traficul feroviar afectat din cauza vântului. 17 trenuri au...

Un număr de 17 trenuri de călători au întârzieri care ajung până la 120-130 de minute, după ce, din cauza vântului puternic. Un copac...

Carmen Marinescu, fosta şefă a Tribunalului Olt, eliberată condiționat

Fosta şefă a Tribunalului Olt Carmen Eugenia Marinescu, condamnată la opt ani de închisoare pentru corupţie, a obţinut în instanţă eliberarea condiţionată, soluţia fiind...

Coduri portocaliu și galben de inundații în 15 județe

Hidrologii au emis marţi după-amiaza un Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 10 judeţe şi o avertizare Cod Galben pe râuri din 15...

Mai mulți furnizori Ford interesați să vină la Craiova

Lia Olguța Vasilescu, primarul Municipiului Craiova, împreună cu Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, Ovidiu Flori, administratorul comunei Ișalnița și Ionuț Pîrvulescu, directorul High...
00:09:41

(VIDEO) Klaus Iohannis avertizează românii că riscul nu a...

Președintele Klaus Iohannis a spus, marți, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu premierul Florin Cîțu și miniștrii, că pandemia nu a trecut, iar...