10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPrins când transporta moloz cu basculanta

Prins când transporta moloz cu basculanta

Garda de Mediu a amendat un operator economic din Craiova care transporta materiale din demolări fără să fie înscris ca şi transportator de deşeuri în registrul ANPM.

În urma solicitării venite din partea reprezentantilor Poliţiei Locale Craiova de verificare a documentelor specifice activităţii Comisariatului judeţean Dolj, ca urmare a identificării a doua autobasculante de mare tonaj ce transportau deşeuri din construcţii /demolări în Craiova, strada Calea Severinului ( zona în care se desfăşoară lucrări pe Balta Craioviţa), echipa de permanenţă a Comisariatului Judeţean Dolj al GNM , s-a deplasat în vederea efectuării verificărilor.

Moloz
Moloz

În urma controalelor desfăşurate, atât la generatorul de deşeuri, cât şi la transportator , s-a aplicat sancţiune în cuantum de 20.000 lei transportatorului pentru nerespectarea prevederilor Legii 211/2011 privind regimul deşeurilor, art. 36 alin (2) , respectiv operatorul economic nu s-a înscris ca şi transportator de deşeuri nepericuloase în sistem profesional în registrul ţinut de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS