10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPercheziții la persoane și firme de transport, într-un dosar legat de teste COVID falsificate

Percheziții la persoane și firme de transport, într-un dosar legat de teste COVID falsificate

Polițiștii din Giurgiu au efectuat luni dimineață mai multe percheziții la persoane și firme de transport bănuite de eliberarea și folosirea de teste COVID-19 falsificate, arată IPJ Giurgiu într-un comunicat.

Firmele verificate au activitatea în zona gării Filaret din Capitală. Acestea efectuează transporturi internaționale de persoane în țările vestice, dar și în Turcia, potrivit Digi24.

„În dimineața zilei de 12 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Giurgiu, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 5 mandate de percheziție domiciliară la sediile și punctele de lucru a 3 societăți comerciale, ce au ca obiect de activitate transportul internațional de persoane prin curse regulate, într-un dosar penal privind eliberarea și folosirea de teste Covid-19 falsificate”, arată sursa citată.

Polițiștii spun că efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

„Administratorii societăților comerciale au pus la dispoziția călătorilor teste COVID- 19 care atestă faptul că aceștia nu sunt infectați cu virusul Sars-CoV-2, teste care în realitate nu au fost efectuate”, precizează IPJ Giurgiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS