17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție

Sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție

Polițiștii doljeni au amendat 88 de persoane care nu purtau masca de protecție. Încă 11 persoane au fost sancționate pentru că au ieșit din casă după ora 20.00 fără a avea un motiv întemeiat.

Potrivit oamenilor legii, în ultimele 24 de ore au fost desfășurate mai multe acțiuni pentru verificarea respectarării măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Au fost verificate peste 100 de societăți comerciale și 300 de mijloace de transport.

”În cadrul acţiunilor, polițiștii doljeni au verificat modul în care sunt respectate prevederile Lg 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid 19.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 100 de societăți comerciale, 1100 de locaţii de interes și 300 de mijloace de transport.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 106 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 15.000 de lei, din care 88 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție şi 11 sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiei privind deplasarea”, spun oamenii legii.

Aceștia din urmă mai spun că astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ.
Polițiștii recomandî cetățenilor să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19, să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise. De asemenea, se recomandă respectaea interdicțiilor privind evenimentele private deplasarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS