10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVacanțe în baza unor teste COVID falsificate

Vacanțe în baza unor teste COVID falsificate

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au descins, ieri, la punctul de lucru al unei agenții de turism din Capitală. Potrivit oamenilor legii, agenţia de turism ar fi oferit persoanelor care au călătorit în străinătate, contra cost, buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2.

Oamenii legii spun că agenţia de turism a oferit clienţilor buletine de analize falsificate începând cu luna ianuarie.

„Din datele și probele administrate în cauză de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Capitalei a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2021 – până în prezent, o societate comercială cu obiect de activitate turism, ar oferi contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, persoanelor ce călătoresc în afara țării”, au explicat oamenii legii.

Ieri, poliţiştii au descins la punctul de lucru din Capitală al agenţei de turism. S-a constatat că administratorul societății, o femeie de 33 de ani, ar fi întocmit în fals 11 buletine de analize medicale cu rezultat negativ la detecția virusului SARS-CoV-2. Buletinele de analize au fost întocmite în numele unei societăți medicale, pentru clienții agenției de turism.      

Cercetările în acest dosar sunt făcute sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2. Femeia este cercetată pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată și zădărnicirea combaterii bolilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS