11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTraficanţi de droguri, condamnaţi definitiv

Traficanţi de droguri, condamnaţi definitiv

-

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins, luni, apelurile formulate de trei bărbaţi acuzaţi de trafic de droguri de risc și mare risc. La Tribunalul Dolj, inculpaţii au primit pedepse cuprinse între doi ani şi opt luni şi cinci ani şi jumătate de închisoare. Unul dintre inculpaţi a fost prins în flagrant, după ce a ridicat un colet care conţinea aproape 2,7 kg de canabis. Coletul fusese expediat din Anglia.

Ofiţerii de la Combaterea Criminalităţii Organizate au aflat, în octombrie 2019, că un craiovean urma să primescă un colet cu droguri din Anglia. Informaţiile oamenilor legii s-au dovedit a fi adevărate, pentru că bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce ridica coletul cu pricina.
„La data de 3 octombrie s-a procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a inculpatului G.V. în timp ce ridica un colet ce conținea cantitatea de 2.698 grame de canabis, expediat din Anglia prin intermediul unei firme de transport internațional. La aceeași dată, coletul a fost predat inculpatului R.M, conform înțelegerii acestora”, au explicat procurorii DIICOT.

Ulterior, oamenii legii au găsit la unul dintre inculpaţi aproape 200 de grame de canabis şi droguri de mare risc.
„În urma verificărilor efectuate, organele judiciare au mai ridicat de la inculpatul G.V. cantitatea de 185 de grame canabis, precum şi 30 comprimate de MDMA (ecstasy)”, au mai precizat anchetatorii.

Al treilea inculpat, vânzător de ecstasy

Cei doi inculpaţi au fost arestaţi preventv pe data de 4 octombrie 2019. Au fost acuzaţi de trafic de droguri de risc şi mare risc, respectiv complicitate la trafic de droguri.

Ulterior, în urma anchetei s-a stabilit că în „afacerea” cu droguri era implicat şi un al treilea inculpat. Acesta a fost arestat preventiv pe 21 noiembrie 2019.
Inculpatul a fost acuzat că a vândut pastile de ecstasy consumatorilor din Craiova. În plus, acesta l-ar fi ajutat pe unul dintre inculpaţii arestaţi înaintea sa.

„Faptele inculpatului P.E., care, în perioada iulie-noiembrie 2019, a procedat la vânzarea de droguri de mare risc (pastile ecstasy/MDMA), către consumatori de pe raza municipiului Craiova, sens în care a fost îndrumat de inculpatul G.V., aflat în arestul IPJ Dolj, să ridice de la fosta sa locuință o pungă conținând 109 comprimate de culoare galben neo, având logo-ul Rolex, ce conțin MDMA, precum și să recupereze sumele de bani pe care G.V. le avea de primit de la clienții cărora le-a vândut droguri de risc și mare risc, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată”, au susţinut anchetatorii.

Traficanţi de droguri, condamnaţi cu executare

Cei trei inculpaţi au fost trimişi în judecată în decembrie 2019. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat la sfârşitul lunii iulie 2020.
Bărbatul prins în flagrant a primit o pedeapsă de patru ani şi două luni închisoare cu executare. Cel căruia i-a predat coletul a fost condamnat la doi ani şi opt luni închisoare, tot cu executare. Al treilea inculpat a fost condamnat la cinci ani şi şase luni închisoare cu executare.

Instanţa a dispus confiscarea drogurilor ridicate în urma flagrantului şi percheziţiilor. Este vorba de peste două kilograme de canabis, rămase în urma analizelor de laborator, dar şi de comprimate de ecstasy şi câteva grame de cocaină.
Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de cei trei inculpaţi la Curtea de Apel Craiova.

Luni, instanţa a respins acţiunea inculpaţilor, aşa că aceştia urmează să execute pedepsele stabilite de Tribunalul Dolj.

Unul dintre inculpaţi a ajuns în puşcărie

Tot luni, poliţiştii au încercerat unul dintre bărbaţii condamnaţi.

„Poliţiştii din cadrul Secției Segarcea au depistat pe raza comunei Calopăr un bărbat de 39 de ani, din localitate. Pe numele acestuia, Tribunalul Dolj a emis un mandat de executare a pedepsei de patru ani şi două luni închisoare pentru săvârşirea unei infracțiuni prevăzute de Legea 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Cel în cauză a fost introdus în Penitenciarul Craiova”, au precizat poliţiştii doljeni.

Aceştia din urmă mai spun că ceilalţi doi inculpaţi, care sunt din Craiova, sunt căutaţi pentru a fi încarceraţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS