10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentLive VIDEO: Proteste faţă de noile restricţii impuse de autorităţi, în Capitală și în mai multe orașe

Live VIDEO: Proteste faţă de noile restricţii impuse de autorităţi, în Capitală și în mai multe orașe

-

Noi proteste față de restricțiile impuse în România în contextul pandemiei de COVID-19 au loc, pentru a doua seară la Rând, în Capitală, în Piața Universității, și în câteva orașe. La manifestația din Piața Universității, un bărbat a fost ridicat de către jandarmi, potrivit hotnews.


În Piața Universității, la această oră protestează aproximativ 150 de persoane, majoritatea fără mască de protecție.
Ei strigă „Libertate” și „Jos Guvernul”. De asemenea, au adus un banner de mari dimensiuni ce mesajul „Libertate”.

Unul dintre manifestanți a fost ridicat de către jandarmi, fiind luat pe sus și băgat într-o dubă a Jandarmeriei.

Jandarmii au motivat că, în momentul în care au vrut să-l legitimeze, pentru că nu purta mască, acesta a devenit violent și i-a lovit cu picioarele.

Au început protestele! Jandarmii intervin!

Posted by Dan Barbu on Monday, March 29, 2021

La protestul din Piața Universității participă și lideri ai partidului AUR.

Marți seară, au loc proteste față de restricțiile impuse în România în mai multe orașe, între care Constanța, Brașov, Cluj-Napoca, Galați și Sibiu, iar la manifestații participă câteva sute de oameni.

Partidul AUR a anunțat luni, pe Facebook, că la ora 17.00 va organiza proteste contra restricțiilor anti-pandemie în fața prefecturilor din toate județele și în Piața Universității din Capitală.


”România fierbe și își vrea libertatea înapoi. Guvernul e surd și mut. Presa corupta tace complice. Astăzi (ora 17:00) ieșim, din nou, în stradă, în fața Prefecturii din fiecare județ. În București ne vom alătura protestului din Piața Universității. Libertate!”, a susținut AUR.

Într-o postare anterioară, duminică, AUR spunea că ”trăim într-un stat în care Guvernul își sechestreză proprii cetățeni și îi terorizează zi de zi cu amenințări, statistici panicarde și amenzi. Suntem cu toții în arest la domiciliu pentru o faptă pe care nimeni nu a comis-o.”

Mii de oameni au protestat, în noaptea de duminică spre luni, în marile orașe ale țării față de noile restricții impuse pentru limitarea pandemiei. În Capitală, protestul s-a terminat în jurul orei 4.00. S-a scandat „Jos masca”, Jos restricțiile”.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că peste 4.000 de români au participat duminică la protestele privind noile măsuri impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Jandarmeria Română a anunțat, luni, că duminică au avut loc proteste antirestricții în 24 de localități, fiind date, până acum, organizatorilor și participanților, 219 amenzi în valoare totală de peste 99.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS