10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaCutremur cu magnitudinea de 5,6 în Marea Adriatică. Seismul a fost resimțit în Italia și Croația

Cutremur cu magnitudinea de 5,6 în Marea Adriatică. Seismul a fost resimțit în Italia și Croația

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 a avut loc în Marea Adriatică, sâmbătă după-amiază. Seismul a fost resimţit în sudul Italiei, în regiunile Puglia, Abruzzo și Napoli, dar și pe litoralul Croației. 

Cutremurul a fost înregistrat sâmbătă, la ora locală 13.47 (14.47, ora României), la o adâncime de cinci kilometri sub fundaul mării, şi a fost urmat de mai multe replici de intensitate mai mică, însă nu au fost raportate pagube importante, conform News.ro.

Cutremurul s-a simțit și în Croația

Agenţia sesimologică croată a anunţat că a înregistrat un cutremur de magnitudinea 5,5, iar apoi altul, de magnitudinea 4,1, şase minute mai târziu. Epicentrul a fost localizat la aproximativ 120 de kilometri sud de portul Split.

Primul cutremur a fost resimţit mai puternic pe litoralul central al Croaţiei, la Split şi pe insulele Hvar şi Vis, în sud, scrie presa locală, care precizează că nu s-a semnalat nicio pagubă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS