12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFemeie executată de propria fiică în Iran

Femeie executată de propria fiică în Iran

O femeie din Iran, acuzată că și-a ucis soțul, a fost executată de propria sa fiică, conform unei legi barbare din această țară care le permite copiilor să se răzbune pe părinții lor, scrie Mirror.

Maryam Karimi și-a ucis soțul cu ajutorul tatălui ei, Ebrahimi Karimi. Era bătută frecvent de soțul ei, care a refuzat să accepte divorțul, potrivit unei surse citate de Iran Human Rights. „Tatăl ei (Ebrahimi) nu a avut nicio altă cale să își salveze fiica, așa că a ajutat-o să îl ucidă”, a declarat aceeași sursă.

Femeia a fost spânzurată pe 13 martie de fiica sa, la penitenciarul din Rasht, unde se afla închisă de 13 ani. Fata, care avea 6 ani când femeia și-ar fi ucis soțul, ar fi refuzat să o ierte sau să accepte accepte o compensație financiară.

The barbaric law allows for 'eye for an eye' executions. Pictured is Iranian Supreme Leader Ayatollah Ali Khamanei (Image: Anadolu Agency via Getty Images
Legea barbară ‘ochi pentru ochi’ , aprobată de liderul Ayatollahul Ali Khamanei (Image: Anadolu Agency via Getty Images)

Pedeapsa la care a fost condamnată Maryam este cunoscută în Iran sub denumirea de „Qisas”, o formă de pedeapsă „ochi pentru un ochi”. Qisas cere ca rudele victimei să fie prezente la execuție și sunt încurajate în mod activ să efectueze ele însele execuția.

Fiica lui Maryam avea șase ani când a avut loc crima

O sursă a declarat pentru Iran Human Rights că: „Fiica lui Maryam avea șase ani când a avut loc crima și a fost crescută de familia tatălui ei. În ultimii 13 ani i-au spus că ambii ei părinți au murit, dar au trebuit să îi spună adevărul cu câteva săptămâni înainte de execuție ca să o pregătească psihic”.

Directorul Iran Human Rights, Mahmood Amiry-Moghaddam, a declarat că: „Legile Republicii Islamice fac ca o fată al cărei tată a fost ucis când era copil să fie călăul propriei mame. Republica Islamică este principalul promotor al violenței în societatea iraniană în prezent”.

În urma execuției, tatăl lui Maryam, Ebrahim, ar fi fost adus de autorități pentru a-i vedea cadavrul atârnând. Din motive necunoscute, pedeapsa cu moartea nu a fost pronunțată și în cazul acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS