18 C
Craiova
duminică, 9 mai, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Craioveni rătăciți în pădurile din Voineasa, găsiți de jandarmi

Craioveni rătăciți în pădurile din Voineasa, găsiți de jandarmi

Weekend cu peripeții pentru doi tineri din Craiova, care au venit la schi.

Aceștia au urcat sâmbată cu telegondola pe pârtia Domeniului Schiabil Transalpina doar că la coborâre au ales un alt traseu, prin pădure, un drum pe care nu îl cunoșteau.

La scurt timp, s-a întunecat. Prietenii lor, aflați la baza pârtiei, după ce i-au așteptat aproximativ 3 ore în zadar, au apelat la jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Voineasa, de teamă ca aceștia să nu fi pățit ceva.

Jandarmii vâlceni s-au mobilizat imediat și au plecat în căutarea lor. Totul era contra cronometru, așa că s-au folosit de o autospecială cu semnalele acustice și sonore pornite, alt jandarm a pornit pe schiuri iar celălalt a plecat în grabă cu snowmobilul.

Au încercat sa îi sune tot timpul, dar telefoanele le erau închise până la un moment dat, când unul dintre turiștii rătăciți a răspuns speriat la telefon.

Acesta a fost liniștit de către jandarm, care l-a asigurat că dacă își păstrează calmul și îi dă câteva informații, în scurt timp o să fie găsiți.

Au fost îndrumați eficient de către jandarmi, care cunoșteau foarte bine zona, astfel încât, în aproximativ 20 de minute, au reușit să iasă la un drum forestier și să fie găsiți.

Speriați și obosiți, au reușit cu greu să zâmbească pentru a le mulțumi jandarmilor salvatori, care timp de aproximativ două ore, nu s-au gândit decât la faptul că două vieți depind de abilitățile lor.

Din fericire, nu au fost necesare îngrijiri medicale pentru cei doi tineri, care au mărturisit jandarmilor vâlceni că a fost ultima oară când se abat de la un traseu marcat și că după această experiență neplacută, au conștientizat cu adevărat pericolele la care au fost expuși.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patricia Ţig, învinsă de McHale, nu va fi pe...

Patricia Țig, locul 64 ATP și favorită 5 în...

ȘTIRI GdS

Migranți care încercau să intre din Serbia în România,...

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II – judeţul Mehedinţi au depistat treisprezece cetăţeni străini care încercau să...

Tânăr salvat de pe munte după ce a petrecut...

Un tânăr de 19 ani care a rămas blocat pe Valea Țapului a scăpat cu viata după ce a petrecut noaptea de sâmbătă spre...
00:00:24

VIDEO: Împușcături în plină zi în New York. Fetiță...

Două femei şi un copil au fost răniţi sâmbătă după-amiază în Times Square, New York, prinşi într-un schimb de focuri, un incident ce ar...

Fum într-un salon Covid-19 de la Spitalul de Urgență...

Un incident a avut loc în Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, unde personalul a sesizat fum într-unul dintre...

Sibiu: O fetiță de doi ani a fost accidentată...

Un biciclist a accidentat sâmbătă seara o fetiţă de doi ani în zona pietonală din centrul istoric al municipiului Sibiu, iar apoi a fugit...

Rămășițele celei mai mari rachete chinezești au căzut pe...

Rămășițele cele mai mari rachete chinezești au căzut duminică în Oceanul Indian, cele mai multe componente fiind distruse la reintrarea în atmosferă, potrivit presei...