5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAutorul dublei crime din Onești va fi externat din spital și va ajunge în arest

Autorul dublei crime din Onești va fi externat din spital și va ajunge în arest

Autorul dublei crime de la Oneşti, Gheorghe Moroşan, va fi externat luni din Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău şi va fi transferat în arestul Poliţiei, după ce judecătorii au decis arestarea sa pe 8 martie.

„Pacientul G. M, din Oneşti, va fi transferat în arestul Poliţiei. Din punct de vedere medical, pacientul este vindecat şi i se face externarea. El a fost transferat la unitatea noastră la începutul lunii martie şi a fost internat pe secţia Chirurgie. Iniţial a stat câteva zile pe ATI după ce a suferit o intervenţie chirurgicală, iar după ce şi-a revenit a fost transferat pe secţie, într-o rezervă”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Bacău, Mirela Romaneţ, potrivit Agerpres.

Gheorghe Moroşan a fost acuzat oficial pe 8 martie

Gheorghe Moroşan, autorul dublei crime din municipiul Oneşti, a fost acuzat oficial de omor calificat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, pe data de 8 martie, la o săptămână de la comiterea crimelor. Potrivit actului de inculpare, autorul şi soţia acestuia au fost anunţaţi, pe 1 martie, de o persoană că în fostul lor apartament se efectuează lucrări de renovare.

Cei doi soţi au plecat de la domiciliul lor, din localitatea Bogdăneşti, cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil, susţin procurorii.

Gheorghe Moroşan a condus victimele într-unul din balcoanele locuinţei

Gheorghe Moroşan a condus victimele într-unul din balcoanele locuinţei şi timp de mai multe ore a purtat negocieri cu organele de poliţie direcţionate la locul evenimentelor, având asupra sa cuţitul şi ameninţând că îi va ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite toate solicitările.

Una dintre victime a decedat la faţa locului, iar a doua, la spital, cauzele deceselor fiind urmare a plăgilor înjunghiate multiple. Şi soţia lui Gheorghe Moroşan a fost arestată preventiv pentru complicitate la lipsire de libertate.

Apartamentul în care s-au comis crimele fusese al agresorului

Apartamentul în care s-au comis crimele fusese al agresorului, iar acum se afla în proprietatea Chimcomplex în urma unei executări silite.

Autorul dublei crime are patru condamnări la activ, în anii 1987, 1991, 1992 şi 2010, ultima fiind în Italia pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS