15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVIDEO: Femei eliberate în Spania și România după dezmembrarea unei rețele internaționale de proxeneți

VIDEO: Femei eliberate în Spania și România după dezmembrarea unei rețele internaționale de proxeneți

-

Agenții Poliției Naționale Spaniole, Mossos de Escuadra, și Poliția Română au eliberat 18 femei în Spania și România în cadrul unei operațiuni de poliție împotriva unei rețele internaționale de proxeneți al cărei centru de operațiuni se afla la Girona, dar de unde femeile erau plasate inclusiv în Regatul Unit, Danemarca și Germania. În unele cazuri, proxeneții au tatuat femeile pentru a-și marca „proprietatea”.

Până la 180 de agenți din ambele țări, în coordonare cu Europol, au participat la această operațiune de poliție, cu descinderi coordonate în 2 case din Figueres (Girona) și în 14 din România, potrivit HotNews.

În Spania, au fost reținute 8 persoane, iar în România alte 11 persoane

În Spania, au fost reținute 8 persoane, iar în România alte 11 persoane. Toate persoanele au fost plasate în arest, prin ordin judecătoresc.

Poliția a eliberat 11 femei în România și alte 7 în Spania, inclusiv o minoră care, pe lângă prostituție, a fost nevoită să producă fotografii și materiale pornografice.

Ancheta a început când agenții Mossos și Poliția Națională au observat un grup de origine română care dorea să monopolizeze controlul prostituției pe străzile diferitelor orașe din regiunile Alt Empordà și La Selva.

Au forțat femeile să lucreze chiar și când au rămas însărcinate

Proxeneții au forțat femeile să lucreze încontinuu cu condiții igienice deplorabile, chiar și când au rămas însărcinate. Unele dintre aceste femei au fost marcate cu tatuaje, astfel încât alte organizațiile rivale să știe că sunt „proprietatea” lor, rămânând legate de ele pe viață și asimilând ideea că singura alternativă de a subzista era exercițiul prostituției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:36

Locatarii din blocul care a explodat s-au întors după...

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, echipajele...

ȘTIRI GdS