27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentZeci de percheziții la samsarii de maşini

Zeci de percheziții la samsarii de maşini

Poliţia Română a anunţat, ieri, destructurarea a cinci grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală. Mamebii grupărilor sunt acuzaţi că au importat maşini second hand din diverse ţări europene, pe care le-au vândut în România fără a înregistra tranzacţiile în evidenţele contabile. Prejudiciul a fost calculat la aproximativ 20 milioane de euro.

Potrivit oamenilor legii, ofiţerii din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, au făcut ieri 62 de percheziţii domiciliare în București, Ilfov, Bacău, Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița și Vaslui. Percheziţiile au fost făcute în două dosare penale instrumentate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

Poliţiştii spun că cercetările vizează cinci grupări infracţionale.

„În fapt, cercetările privesc cinci grupări infracționale specializate în infracțiuni de evaziune fiscală, grupări care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale, ce desfășoară activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule rulate”, au comunicat oamenii legii.

Prejudiciu de aproximativ 20 milioane de euro

Oamenii legii mai susţin că prejudiciul adus bugetului de stat se apropie de 100 milioane de lei.

„Prin intermediul acestor societăți comerciale, ar fi fost achiziționate autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța, Spania, dar și din alte țări, pe care, ulterior, le-ar fi vândut în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului”, au .

Activitatea infracțională a bănuiților ar fi fost săvârșită prin intermediul mai multor societăți comerciale și ar fi fost structurată pe diferite intervale de timp, în perioada 2016-2019.

Prin activitatea infracțională, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 97.000.000 de lei (aproximativ 20 de milioane de euro)”, a mai transmis Poliţia Română.

La percheziţii au participat specialiștii Institutului Național de Criminalistică și luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS