13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentStrăini înșelați de un român cu 3 milioane de dolari

Străini înșelați de un român cu 3 milioane de dolari

Patronul de cluburi Costi Alecu, personaj cu influențe în lumea mondenă autohtonă, ar fi fost reținut de procurorii de la Parchetul Curții de Apel București (PCAB), care cer, miercuri la instanță, arestarea provizorie a acestuia în baza unui mandat de extrădare emis de autoritățile din SUA, potrivit stiripesurse.

Oameni din Marea Britanie, SUA sau India au plătit peste 3 milioane de dolari pentru obiecte de lux pe care nu le-au primit niciodată. Banii erau apoi convertiți în Bitcoin.

Cetățenii străini erau tentați de ofertele avantajoase ale unor produse care nu au mai ajuns niciodată la ei, deși le-au plătit. 

Dosarul înșelăciunilor comise de Alecu și complicii săi pe platforma de licitații și tranzacții online EBay este instrumentat de anchetatorii americani, în SUA, iar aceștia au cerut ajutor organelor judiciare române în ceea ce privește suspecții de naționalitate română.

Astfel, acum SUA cere extrădarea lui Costi Alecu dar și a unui complice al acestuia, altul decât fosta sa iubită, Daniela Petrișor, și ea vizată în acest dosar, cereri ce se vor judeca potrivit competenței legal de către un judecător de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel București la cererea procurorilor PCAB.

Cum operau

Alecu, cu o fostă iubită a sa, Daniela Petrișor, și alte persoane ar fi postat spre vânzare pe platforma de licitații și vânzări online Ebay diverse bunuri de valoare precum mașini de lux sau alte vehicule, care în realitatea nu ar fi existat.

După efectuarea tranzacțiilor monetare, produsul cumpărat de către păgubiți nu ar mai fi ajuns la aceștia, dar sumele de bani ar fi fost retrase imediat de cărăușii acestora, care le aduceau imediat în țară.

DIICOT – Structura Centrală și ofițeri ai DCCO fac o percheziție domiciliară, în București.

Acuzațiile în dosar sunt de fraudă informatică, fals informatic, înșelăciune şi spălare de bani.

Grupul a comis acte de fraudă iar victimele sunt din SUA, UK și India.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS