16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentOltean acuzat că şi-a bătut concubina o noapte întreagă, condamnat cu executare

Oltean acuzat că şi-a bătut concubina o noapte întreagă, condamnat cu executare

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să condamne la 4 ani şi 7 luni închisoare un bărbat de 53 de ani, din Mărunţei, Olt. Bărbatul a fost acuzat că a condus fără permis şi a lovit intenţionat cu maşina o fată de 14 ani, care circula pe marginea şoselei, în Mărunţei. Ulterior, bărbatul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, dar şi recoltatea de probe de sânge. În februarie, acelaşi bărbat a fost condamnat la 8 ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat că şi-a bătut concubina o noapte întreagă. La acestă pedeapsă au fost adăugate 687 zile de închisoare. Este vorba de un rest dintr-o pedeapsă primită în Italia, tot pentru tentativă de omor.

Bărbatul de 53 de ani a fost deferit justiţiei în martie 2020. A fost acuzat de lovire sau alte violențe, conducere fără permis şi refuzul prelevării de mostre biologice. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Slatina, instanţă care s-a pronunţat în septembrie, anul trecut.

Instanţa a reţinut că inculpatul a comis faptele pe 7 martie 2020.
„În spatele persoanei vătămate şi al martorei, se deplasa cu auto marca VW Passat, cu viteză redusă, inculpatul B.N. Deplasarea inculpatului în aceste condiţii i-a atras atentia martorei Z.C., care a atenţionat-o pe persoana vătămată că se ţine o maşină după ele. În momentul în care persoana vătămată a întors privirea în spate pentru a observa maşina, inculpatul a accelerat nejustificat şi a acroşat cu partea dreapta faţă a autoturismului pe persoana vătămată, proiectand-o pe sol”, se arată în hotărârea instanţei.

Şoferul autoturismului a fost găsit acasă de oamenii legii. Bărbatul a refuzat să sufle în etilotest, dar şi recoltarea de probe biolgice. Mai mult decât atât, bărbatul avea permisul suspendat de pe 8 februarie 2020, când fusese depistat conducând băut. Inculpatul a fost arestat preventiv pe 8 martie 2020.

Face puşcărie pentru comiterea a trei infracţiuni

Medicii legişti au stabillit că minora de 14 ani a suferit leziuni care au necesitat 75-80 de zile de îngrijiri medicale. Pe 1 septembrie 2020, inculpatul a fost găsit vinovat pentru cele trei infracţiuni.
Pentru lovire a primit o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni de închisoare. Pentru conducere fără permis 1 an şi două luni de închisoare. Pentru refuzul recoltării de probe biologice a mai primit 2 ani şi 7 luni de închisoare. După contopirea pedepselor şi aplicarea unui spor, inculpatul a fost condamnat la 4 ani şi 7 luni de închisoare cu executare. De asemenea, instanţa i-a interzis inculpatului să comunice sau să se apropie la mai puţin de 100 metri de partea vătămată pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei.

A urmat apelul, iar miercuri, Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat. Instanţa a menţinut pedeapsa stabilită de Judecătoria Slatina. Hotărârea Curţii de Apel este definitivă, aşa că inculpatul trebuie să execute cei 4 ani şi 7 luni de închisoare.

Oltean acuzat că şi-a bătut concubina, opt ani de închisoare

La jumătatea lunii februarie, acelaşi bărbat a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor. Sentinţa a fost dată de judecătorii de la Tribunalul Olt.
Anchetatorii au susţinut că, „în noaptea de 30/31.03.2019, in intervalul orar 21:00 – 06:00, inculpatul B.N., în timp ce se afla la domiciliul acestuia, i-a aplicat concubinei sale multiple lovituri la nivelul capului, membrelor și toracelui cu pumnii, genunchii și picioarele, cu o coadă de mătură, cu cataramele a două curele și cu un făraș metalic, provocându-i acesteia mai multe leziuni, pentru vindecarea cărora persoana vătămată a avut nevoie de îngrijiri medicale de 12 – 14 zile”.

La acestă pedeapsă au fost adăugate 687 zile de închisoare. Este vorba de un rest dintr-o pedeapsă de 5 ani şi 11 luni de închisoare primită în Italia, pentru tentativă de omor. Hotărârea Tribunalului Olt nu este definitivă şi a fost atacată cu apel.

Condamnat şi în Italia pentru tentativă de omor

În februarie 2017, Curtea de Apel Craiova a dispus ca inculpatul să execute în ţară o pedeapsă de 5 ani şi 11 luni primită în Italia. Autorităţile italiene au susţinut că, pe 17 mai 2014, bărbatul a înjunghiat un cetăţean român cu un cuţit de bucătărie. Bărbatul a fost transferat într-un penitenciar din România, iar în aprilie 2018 a fost eliberat condiţionat. Instanţa care a dispus eliberarea condiţionată a inculpatului este Tribunalul Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS