22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMai mulți marinari români, răpiți de pirați în Golful Guineea

Mai mulți marinari români, răpiți de pirați în Golful Guineea

Cincisprezece marinari au fost răpiţi de piraţi în Golful Guineea de la bordul unui petrolier sub pavilion olandez, iar printre membrii echipajului, care numără 21 de persoane, se află şi navigatori români. Deocamdată nu ştie dacă sau câţi marinari români au fost răpiţi.

Alți șase navigatori ai navei sunt în siguranță și nevătămați. Ei au rămas la bordul navei la care în prezent a ajuns și personalul de securitate.

Davide B a fost atacat în timp ce naviga la aproximativ 210 mile marine la sud de Cotonou, Benin.

„Cu privire la informațiile de astăzi din mass-media internaționale privind un incident produs la data de 11 martie 2021, în largul coastelor statului Benin, în care a fost implicată nava „Davide B” și care s-ar fi soldat cu răpirea mai multor navigatori, în contextul în care în componența echipajului sunt și cetățeni români, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, a fost deja convocată Celula de criză interinstituțională în vederea inițierii demersurilor necesare pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor răpite și întreprinderea acțiunilor specifice în astfel de cazuri.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dat fiind caracterul specific și sensibil al acestuia”, anunță MAE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS