17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDeținutul evadat, condamnat în 2015 pentru omor

Deținutul evadat, condamnat în 2015 pentru omor

Deținutul evadat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova era deosebit de periculos, fiind condamnat pentru omor. El şi-a ucis concubina în bătaie.

Mai multe echipaje de poliție au împânzit județul, în încercarea de a-i da de urmă, fugarului, care a fost găsit după câteva ore ascuns într-un canal din curtea spitalului.

Individul fusese condamnat la zece ani de închisoare, în 2015, după ce și-a ucis în bătaie concubina. Pedeapsa o executa în regim semideschis, dar acest lucru s-ar putea schimba, întrucât i s-a deschis dosar penal şi pentru evadare, faptă ce se pedepsește cu până la trei ani de închisoare.

Scăpase într-un mod original din spital, ieșind pe geam, de la etajul al doilea, cu o frânghie improvizată dintr-un cearșaf. Era considerat periculos și din acest motiv avea pază, pe hol, dar gardienii nu și-au dat seama că a fugit chiar de sub nasul lor.

Individul avea nevoie de îngrijiri medicale pentru mai multe afecțiuni cronice, pentru care mai fusese internat în spital.

„S-a constatat că deţinutul părăsise unitatea medicală unde era internat din 7 martie 2021. În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice. Menţionăm că deţinutul a fost internat periodic în unităţi sanitare publice, fără a manifesta comportamente contrare normelor” a declarat reprezentanta Penitenciarului Pelendava, inspectorul principal Carmen Urziceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS