16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVIDEO: Un schior a fost fugărit de urs, minute în șir, pe pârtie

VIDEO: Un schior a fost fugărit de urs, minute în șir, pe pârtie

Un nou incident cu urși pe pârtie, în România. Un bărbat a fost fugărit de urs câteva minute în șir pe pârtia Cocoșul din Predeal. Întâmplarea s-a încheiat însă cu bine, deoarece bărbatul care a surprins imaginile este monitor de schi și a atras animalul sălbatic departe de ceilalți schiori.

Și noi ca baietii, azi, de ziua noastra, 🤗😂🐻❤️😍

Posted by Stoica Adrian on Tuesday, March 9, 2021

Bărbatul i-a avertizat pe ceilalți schiori să stea pe loc, pentru ca ursul să se întoarcă în pădure, însă acesta a fost intrigat de prezența oamenilor și s-a apropiat la doar câțiva metri de grup. În acel moment se aflau acolo zeci de schiori, potrivit Digi24.

La un moment dat, animalul chiar a dat semne că are chef de joacă

La un moment dat, animalul chiar a dat semne că are chef de joacă. Monitorul de schi și-a dat, însă, seama cât de periculoasă poate deveni situația și a început să-l atragă departe de restul oamenilor. Animalul începe să-l fugărească pe instructorul de schi, care se menține la o distanță destul de mare pentru a nu-și pune viața în pericol. 

În tot acest timp, el îi avertizează pe schiorii de la baza pârtiei să fugă din calea ursului. Situația s-a încheiat cu bine după aproape zece minute.

Astfel de incidente devin tot mai frecvente

Astfel de incidente devin tot mai frecvente, ultima situație periculoasă având loc în Predeal în luna ianuarie. Ursul a fost ademenit într-o cușcă, fără să fie necesară tranchilizarea sa și a fost dus în județul Bihor, unde a fost lăsat liber în natură, pe un fond cinegetic suficient de mare pentru a nu mai interacționa cu oamenii.

Și cu o săptămână înainte de această întâmplare, un pui de urs a fost filmat în timp ce traversa o zonă în care se aflau turiști, în apropiere de zona de telescaune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS