-4.9 C
Craiova
joi, 9 februarie, 2023
Știri de ultima orăEveniment150 de copii dispăruți, găsiți de poliție în cadrul unei acțiuni fără precedent

150 de copii dispăruți, găsiți de poliție în cadrul unei acțiuni fără precedent

150 de copii dispăruți au fost găsiți de polițiștii din statul american Tennessee, în cadrul unei acțiuni care a început anul trecut și s-a desfășurat pe întreg teritoriul statului. În total, 240 de copii erau dați dispăruți, iar poliția îi caută acum pe restul, potrivit BBC.

Copiii găsiți au vârste cuprinse între 3 și 17 ani. Investigatorii cred că cinci dintre ei sunt victime ale traficului de persoane, iar altul a fost salvat într-un dosar de răpire.

Este una dintre cele mai mari acțiuni de recuperare a copiilor dispăruți

Aceasta este una dintre cele mai mari acțiuni de recuperare a copiilor dispăruți, soldată cu mai multe arestări.

„Sper că această operațiune le va schimba cursul vieții acestor 150 de tineri și le va oferi oportunitățile pe care le merită orice copil”, a declarat Tyreece Miller, unul dintre conducătorii investigației.

Operațiunea a început în toamna anului trecut

Operațiunea a început în toamna anului trecut. Pe teritoriul statului Tennessee erau raportați 240 de copii dispăruți, iar la acțiune au participat forțe de ordine din cadrul mai multor structuri.

În interval de două luni au fost găsiți 150 de copii

Acțiunea propriu-zisă de recuperare a copiilor a demarat în luna ianuarie a acestui an și în interval de două luni au fost găsiți 150 de copii.

Circumstanțele în care au fost găsiți sunt diferite, de la copii care au fugit de acasă, până la cei care au plecat să trăiască alături de alte familii sau cei care au fost victimele abuzurilor sau exploatării.

Continuă acțiunea de căutare a celorlalți 90 de copii

În prezent, continuă acțiunea de căutare a celorlalți 90 de copii care figurează încă dispăruți.

Pe tot parcursul anului 2020 au fost recuperați 387 de copii. Alte state americane – Ohio, Virginia, Indiana, Georgia – au demarat acțiuni similare de căutare a copiilor dispăruți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS