21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoljean recidivist, încarcerat pentru ultraj

Doljean recidivist, încarcerat pentru ultraj

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, luni, să condamne la un an de închisoare cu executare un bărbat de 45 de ani, din Rast. Inculpatul a fost acuzat că a ameninţat cu moartea un poliţist din comună. Acesta din urmă a fost nevoit să tragă mai multe focuri de armă pentru a-l îndepărta pe agresor. Iniţial, Judecătoria Băileşti a dispus ca inculpatul să execute şi un rest de pedeapsă de 404 zile de închisoare.

Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc în iulie 2017, în localitatea doljeană Rast. În seara zilei de 30 iulie, şeful de post din comună a fost anunţat că a avut loc un conflict între inculpat şi un alt bărbat. Altercaţia dintre cei doi izbucnise în urma unei întreceri la care participaseră caii celor acestora. Poliţistul a plecat către zona indicată şi a observat două căruţe care urmăreau o alta. Primele două erau conduse de inculpat şi fiul acestuia. La vederea autospecialei de poliţie, inculpatul şi fiul său au fugit. Incidentul nu s-a încheiat aşa, au susţinut anchetatorii.

Poliţist ameninţat cu o ţeavă metalică

Anchetatorii au mai reţinut că, mai departe, inculpatul l-a ameninţat pe poliţist cu moartea.

„În timp ce persoana vătămată se deplasa cu autospeciala către postul de poliție, pe DN 55A, observând pe inculpat care se afla lângă vehicul său cu tracțiune animală și care ținea în mână o sticlă de bere, a încercat să discute cu inculpatul. Acesta a început să devină agresiv și să se manifeste violent, așezându-se în dreptul vehiculului cu tracțiune animală și blocând astfel circulația vehiculelor pe DN 55A. În acest timp, și-a făcut apariția cu un alt atelaj hipo și numitul V.C.M.(fiul inculpatului – n.r.). Deși agentul de poliție le-a solicitat celor doi să îndepărteze căruțele pentru a degaja drumul public, aceștia au refuzat, situație în care a folosit sprayul lacrimogen. Inculpatul a continuat să se manifeste violent și s-a îndreptat către căruța sa, de unde a luat o țeavă metalică și s-a îndreptat către persoana vătămată, adresându-i amenințări cu moartea”, au susţinut anchetatorii.

Pentru a-l îndepărta pe agresor, poliţistul a tras mai multe focuri de armă în plan vertical. Focurile de armă i-au pus pe fugă pe cei doi bărbaţi.

Face un an de puşcărie pentru ultraj

Bărbatul de 45 de ani a fost deferit justiţiei în nioabrie 2019, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Băilești. În iulie, anul trecut, Judecătoria Băileşti s-a pronunţat. Incupatul a fost condamnat la un an de închisoare pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Instanţa a dispus ca inculpatul să execute şi un rest de 404 de zile de închisoare dintr-o pedeapsă mai veche. Este vorba de o pedeapsă de cinci ani de închisoare, în care au fost contopite mai multe condamnări pentru furt calificat. Inculpatul a fost eliberat condiţionat în decembrie 2016.

A urmat apelul, iar luni, pe 1 martie, Curtea de Apel Craiova a dat o sentinţă definitivă în acest dosar. Instanţa a admis apelul inculpatului şi a dispus ca acesta să execute un an de închisoare pentru infracţiunile comise.

Încarcerat de poliţştii din Rast

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că bărbatul a fost încarcerat în baza mandutului emis de instanţă.

„Polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Rast au depistat pe raza comunei Rast un barbat de 45 ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Băilești a emis un mandat de executare a pedepsei de un an închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Cel in cauză a fost introdus în penitenciar”, au explicat oamenii legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS