10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO): Cel puțin 18 protestatari au fost uciși în Myanmar

(VIDEO): Cel puțin 18 protestatari au fost uciși în Myanmar

-

Armata din Myanmar a tras în manifestanți, duminică, folosind muniție de război, și au ucis cel puțin 18 persoane. Inițial au folosit gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene.

Bilanțul a fost comunicat de Biroul ONU pentru Drepturile Omului, iar decesele s-ar fi înregistrat în mai multe orașe ale țării, între care Yangon, Dawei și Mandalay, relatează BBC News.

În violențele din timpul represiunii armate de după lovitura militară de stat, în afară de cele 18 persoane ucise au fost rănite alte cel puțin 30, a transmis Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR).

Aceasta este cea mai sângeroasă zi de la lovitura de stat a militarilor.

ONU afirmă că are “informaţii credibile” că forţele de ordine au folosit gloanţe reale la Yangon – cel mai mare oraş din ţară, precum și în Dawei, Mandalay, Myeik, Bago şi Pokokku, precum şi gaze lacrimogene şi grenade paralizante.

Mai mulţi demonstranţi susţin că poliţia a tras iniţial cu gloanţe de cauciuc, iar ulterior cu muniţie de război. Site-ul de ştiri Myanmar Now a relatat că trupele ţintesc la cap.

Armata a dat o lovitură de stat la începutul lui februarie sub pretextul fraudării alegerilor din noiembrie anul trecut şi a pus astfel capăt tranziţiei către democraţie în Myanmar, după 50 de ani de regim militar.
O mare parte din populaţie se opune militarilor şi cere reinstalarea guvernului condus de Aung Sang Su Kyi, care îşi asumase funcţia de consilier de stat pentru a ocoli măsurile care o împiedicau să fie preşedintă. Ea se bucură încă de un sprijin popular semnificativ după deceniile de arest la domiciliu ca disidentă – situaţie în care se găseşte din nou după puci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Grup suport gratuit pentru pacienții cu cancer, inițiat de...

Există viață și după cancer și există resurse în...

ȘTIRI GdS