19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFBI oferă recompensă pentru “bucătarul lui Putin”

FBI oferă recompensă pentru “bucătarul lui Putin”

Magnatul Yevgeny Prigozhin, poreclit “Bucătarului lui Putin” pentru activitatea sa de catering pentru Kremlin, a ajuns pe lista scurtă a FBI, în acțiunea numită „o vânătoare de vrăjitoare”. Americanii oferă o recompesă de 250.000 de dolari pentru capturarea afaceristului.

FBI îl acuză pe Prigozhin de „conspirație pentru fraudarea Statelor Unite” cu scopul de a interveni în procesul politic american, inclusiv în alegerile prezidențiale din 2016, conform The Moscow Times.

“El ar fi supravegheat și aprobat operațiuni de interferență politică și electorală în Statele Unite, care includeau achiziționarea de spațiu pe serverele americane, crearea a sute de persoane online fictive și utilizarea identităților unor persoane din Statele Unite”.

Într-un mesaj postat pe Telegram, Evgheni Prigojin a spus că FBI îl folosește ca țap ispășitor pentru crizele interne ale Statelor Unite ale Americii.

“Societatea americană se află sub o povară copleșitoare de probleme: oligarhii și politicienii jefuiesc bugetul. Pentru a acoperi decalajul colosal dintre statul paralel și popor, era necesară o poveste de groază”, a scris Prigozhin.

„Amenințarea rusă este ideea principală a operațiunii Vânătoare de vrăjitoare, care are loc în toată Statele Unite”, a adăugat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS