10.1 C
Craiova
joi, 15 aprilie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment FBI oferă recompensă pentru “bucătarul lui Putin”

FBI oferă recompensă pentru “bucătarul lui Putin”

Magnatul Yevgeny Prigozhin, poreclit “Bucătarului lui Putin” pentru activitatea sa de catering pentru Kremlin, a ajuns pe lista scurtă a FBI, în acțiunea numită „o vânătoare de vrăjitoare”. Americanii oferă o recompesă de 250.000 de dolari pentru capturarea afaceristului.

FBI îl acuză pe Prigozhin de „conspirație pentru fraudarea Statelor Unite” cu scopul de a interveni în procesul politic american, inclusiv în alegerile prezidențiale din 2016, conform The Moscow Times.

“El ar fi supravegheat și aprobat operațiuni de interferență politică și electorală în Statele Unite, care includeau achiziționarea de spațiu pe serverele americane, crearea a sute de persoane online fictive și utilizarea identităților unor persoane din Statele Unite”.

Într-un mesaj postat pe Telegram, Evgheni Prigojin a spus că FBI îl folosește ca țap ispășitor pentru crizele interne ale Statelor Unite ale Americii.

“Societatea americană se află sub o povară copleșitoare de probleme: oligarhii și politicienii jefuiesc bugetul. Pentru a acoperi decalajul colosal dintre statul paralel și popor, era necesară o poveste de groază”, a scris Prigozhin.

„Amenințarea rusă este ideea principală a operațiunii Vânătoare de vrăjitoare, care are loc în toată Statele Unite”, a adăugat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dispar fișa postului și alte acte birocratice pentru IMM-urile...

Ministerul Muncii propune în ședința de guvern programată joi...

ȘTIRI GdS

Un bărbat, care a condus beat, a lovit 12...

Un bărbat din București, care a condus beat, a lovit 12 mașini parcate pe o stradă din Brașov. Polițiștii au constatat că nici nu...

TIR, lovit de două trenuri. Șoferul a scăpat ca...

Un grav accident pe calea ferată a avut loc în această dimineață în județul Vaslui. Un TIR a fost lovit de două trenuri în...

Percheziții de amploare într-o anchetă ce vizează o firmă...

Polițiștii fac 218 percheziții, joi dimineață, la peste 200 de adrese din București și din 28 de județe, într-un dosar de înșelăciune, evaziune fiscală și...

Doljean condamnat în Franţa pentru furturi în bandă organizată

Procurorii craioveni au dispus reţinerea unui bărbat de 31 de ani, din Poiana Mare, condamnat în Franţa pentru pentru furturi în bandă organizată. Pe numele bărbatului, autorităţile franceze au emis un mandat european de arestare.

Şofer judecat pentru omor, în arest preventiv

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un craiovean acuzat că a condus băut şi fără permis şi a ucis un bărbat. Accidentul a avut loc în urmă cu un an, între Goieşti şi Negoieşti, după o cursă ilegală de maşini. Bărbatul este judecat pentru omor, conducere cu permisul suspendat şi sub influenţa băuturilor alcoolice şi participarea la întreceri neautorizate.

Femeie, răpită de pe stradă de soţul pe care...

Doi bărbaţi din Dâmboviţa au fost reţinuţi de poliţie, fiind suspectaţi de răpirea unei tinere de 28 de ani din localitatea buzoiană Padina. Aceasta...