19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPeste 300 de eleve, răpite de la școală

Peste 300 de eleve, răpite de la școală

Peste 300 de eleve au fost răpite după un atac armat într-o școală din Jangebe, statul Zamfara din nord-vestul Nigeriei.

Un profesor a declarat pentru BBC că cel puțin 300 de eleve nu au mai fost găsite în urma atacului de vineri dimineață. Autoritățile au confirmat atacul, dar nu au dat alte detalii, 

Acest atac face parte din seria actelor de răpire în masă care vizează școlile din Nigeria în ultimele săptămâni. Atacatorii înarmați răpesc elevii pentru a cere apoi răscumpărare pentru a-i elibera.

Cel puțin 42 de persoane, inclusiv 27 de studenți, care au fost răpiți săptămâna trecută în Nigeria nu au fost încă eliberați. În decembrie, peste 300 de băieți au fost răpiți de oameni înarmați și eliberați ulterior după mai multe negocieri.

Cum a avut loc atacul?

Atacul de vineri s-a întâmplat la ora locală 1:00 (miezul nopții GMT), când un grup de bărbați înarmați a ajuns la școala secundară de fete din orașul Jangebe cu vehicule și motociclete, a declarat un profesor pentru site-ul de știri Punch.

Unii dintre bărbați înarmați erau îmbrăcați în forțe de securitate guvernamentale, se arată în raport, adăugând că au forțat intrarea în școală cu vehicule. Dar alți martori au declarat pentru BBC că bărbații înarmați au ajuns pe jos la școală.

Părinții îngrijorați s-au adunat în afara școlii și unii au ieșit în tufiș să-și caute fiicele, spun martorii. Un profesor a declarat pentru BBC că din 421 de elevi din școală la acea vreme, doar 55 nu au fost depistați, ceea ce înseamnă că peste 300 au fost răpiți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS