9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentA fost prins hoţul care a spart sediul unei firme de pază

A fost prins hoţul care a spart sediul unei firme de pază

Poliţiştii doljeni au identificat persoana care, pe data de 1 februarie, a furat o casetă cu bani din sediul unei firme de pază din Craiova. Oamenii legii spun că furtul a fost comis de un bărbat de 35 de ani, din Podari. Acesta a fost ajutat să plece de la locul faprei de un craiovean de 59 de ani. Acesta din urmă ar fi angajat al firmei de pază. Din sediul firmei de pază a fost furată suma de 235.000 de lei.

Gazeta de Sud scria, pe 2 februarie, despre un furt mai puţin obişnuit. Cu o zi în urmă, un bărbat reuşise să fure o casetă cu bani din sediul unei firme de pază din Craiova. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, de fapt, bărbatul furase bani şi dintr-un alt birou.

„La data de 1 februarie, polițiștii Secției 4 Poliție Craiova au fost sesizați de dispecerul unei firme de pază, care a reclamat că, în cursul aceleiași zile, de la punctul de lucru al societății a fost sustrasă o casetă de bani, care era fixată în perete.

Cercetările în acest caz au fost preluate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Dolj. S-a stabilit că ar mai fi fost sustrasă și o altă sumă de bani, aflată în sertarul unui birou dintr-o încăpere alăturată. În urma verificărilor efectuate, prejudiciul creat persoanei vătămate a fost estimat la suma de aproximativ 235.000 de lei”, au precizat oamenii legii.

Bărbatul care a comis furtul, ajutat de un angajat al firmei

Poliţiştii doljeni mai spun că, în urma cercetărilor, au fost identificaţi doi bărbaţi. Un bărbat de 35 de ani, din Podari, este acuzat de furt calificat. Bărbatul care l-a ajutat să plece de la locul faptei, un craiovean de 59 de ani, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de complicitate la furt calificat. Acesta din urmă ar fi angajat ca agent de pază la firma păgubită.

„În cursul zilei de miercuri, polițiștii doljeni au efectuat percheziții domiciliare, una în Craiova şi alta în Podari. Au fost ridicate mai multe bunuri ce pot reprezenta mijloace materiale de probă în cadrul procesului penal. De asemenea, în urma perchezițiilor, cei doi bărbați de 35 și 59 de ani au fost conduși pentru audieri la sediul Serviciului de Investigații Criminale Dolj. Din cercetările efectuate până în prezent, polițiștii au stabilit că bărbatul de 35 de ani ar fi pătruns prin escaladare în imobilul firmei de pază.

În continuare, după ce acesta ar fi sustras banii, ar fi fost ajutat de bărbatul de 59 de ani să părăsească zona respectivă cu un autoturism”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Caseta sustrasă, căutată în Jiu

Miercuri, cei doi suspecţi au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore. Poliţiştii doljeni au mai explicat că cei doi bărbaţi vor fi duşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Tot miercuri, oamenii legii au cerut ajutorul echipajului de scafandri din cadrul ISU Dolj. Asta pentru că, la audieri, unul dintre suspecţi a declarat că a aruncat caseta furată în Jiu.

„Poliţiştii de investigaţii criminale au fost sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Dolj şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale, dar şi de echipajul de scafandri din cadrul ISU Dolj. Caseta sustrasă a fost căutată pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi în râul Jiu. Caseta nu a fost găsită”, au mai comunicat poliţiştii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS