1 C
Craiova
duminică, 7 martie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Adolescent, cercetat de poliție după ce s-a filmat când omora un pui de pisică

Adolescent, cercetat de poliție după ce s-a filmat când omora un pui de pisică

Gest incalificabil al unui adolescent de 16 ani, din Cluj-Napoca. După ce a primit cadou un pui de pisică, în loc să îl îngrijească și să îl iubească, băiatul l-a schingiuit până l-a ucis.

Și mai șocant este că a filmat totul și i-a trimis imaginile femeii care i-l donase. Poliția îl cercetează acum pentru uciderea cu intenție a unui animal – faptă care se pedepsește cu închisoare, potrivit Stirile ProTv.

Chinul la care a fost supus bietul pui de pisică este barbar

Chinul la care a fost supus bietul pui de pisică este barbar. Adolescentul filmează încontinuu cum animalul se zbate ca să se salveze. Totul pare că a fost premeditat.

Și mai șocant este că după ce a filmat secvențele revoltătoare adolescentul le-a trimis prin intermediul unei aplicații de mesagerie femeii care îi donase luna trecută animalul.

”A refuzat să-mi spună cum se simte, dacă se adaptează și a refuzat patru zile. A patra zi ne-a trimis acel filmulet în care se vede clar că el – în data de 27 când l-am dat, l-a omorât, l-a schinghiut”, a precizat Ligia Siciu, femeia care îi donase animalul.

În stare de șoc, femeia a apelat la o asociație de protecție a animalelor

În stare de șoc, femeia a apelat la o asociație de protecție a animalelor, iar poliția a deschis un dosar penal.

„Am primit un mesaj, text și video, în care mi se cerea ajutorul. Videoclipul era de o cruzime înspăimântătoare. Și-a făcut un scenariu, în sensul că s-a pregătit cu o cameră pusă pe frunte ca să poată surprinde exact ceea ce el îi făcea pisicii”, a spus Ana-Maria Nemeș, vicepreședintele unui ONG pentru protecția animalelor.

Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor

Alexandra Luca, purtător de cuvânt în cadrul Poliției Cluj, a declarat că cercetările continuă: “Sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”.

Adolescentul care a schingiut pisica a fost dus în fața magistraților

Adolescentul care a schingiut pisica a fost dus în fața magistraților, iar procurorii au dispus în cazul lui controlul judiciar pentru 60 de zile. În plus, va trebui să se supună și unui tratament medical. Tatăl său a fost îngrozit de fapta lui: „Noi l-am dus la polițiști, noi am aflat de asta și l-am dus. El era supravegheat de fiecare dată”.

„Prima ipoteză pentru această persoană este că are o problemă“

„Din punct de vedere psihologic, chiar psihiatric, este un comportament care se investighează și este asociat cu diferite probleme, tulburări. Prima ipoteză pentru această persoană este că are o problemă și are nevoie neapărat de o evaluare de specialitate”, a precizat Gabriela Groza, psiholog judiciar.

În România, uciderea animalelor se pedepsește cu până la un an de închisoare sau cu amendă penală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Andrei Ivan: „Am fost puțin obosiți după meciul din...

Atacantul Universității Craiova, Andrei Ivan, s-a bucurat pentru victoria...

ȘTIRI GdS

O ambulanță a rămas blocată sub un pasaj

O ambulanță a Serviciului Județean Vâlcea a rămas blocată sub un pasaj. S-a întâmplat astăzi, în municipiul Râmnicu Vâlcea.

VIDEO / A luat foc Palatul Administrativ din Suceava

A luat foc Palatul Administrativ din Suceava.

Polițiștii gorjeni au plecat în control. S-a lăsat iar...

Polițiștii gorjeni au plecat în control. S-a lăsat iar cu amenzi.

Minoră aflată pe bicicletă, acroșată de o mașină. Vehiculul...

O minoră aflată pe bicicletă a fost acroșată de o mașină. Din impact, autovehiculul a mai făcut o victimă.

Inconștiență. Șoferiță din Suceava, surprinsă cum plimba patru copii...

O șoferiță de 20 de ani din Suceava a fost surprinsă în timp ce plimba patru minori care se țineau de barele metalice exterioare ale mașinii.

Patru persoane, intoxicate cu monoxid de carbon. O fată...

Victimele s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o instalație care asigura încalzirea apei în baie, un instant racordat la o butelie GPL.