16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAmbasadorul Italiei în Congo, Luca Attanasio, ucis într-un atac armat

Ambasadorul Italiei în Congo, Luca Attanasio, ucis într-un atac armat

Ambasadorul Italiei în Republica Democratică Congo, Luca Attanasio, a fost ucis luni prin împuşcare, într-un atac armat care a vizat un convoi al Programului Alimentar Mondial (PAM). Ambasadorul a murit din cauza rănilor. În atac şi-a mai pierdut viaţa şi un carabinier italian, scrie agenţia ansa.it.

Ambasadorul italian Luca Attanasio și un  carabinier italian care se afla în convoiul cu diplomatul şi-au pierdut viaţa azi, în urma unui atac. Atacul a avut loc pe ruta dintre Goma și Bukavu şi a fost efectuat de către un comando terorist care folosea arme de calibru mic, conform informațiilor preliminare. Sunt încă în curs investigații privind dinamica și motivul atacului.

Cei doi se aflau la bordul unei mașini într-un convoi MONUSCO, misiunea Organizației Națiunilor Unite pentru stabilitate în Republica Democrată Congo.

Ambasadorul a fost împușcat în timpul atacului asupra convoiului ONU cu care călătorea și a murit „în urma rănilor”, a declarat pentru AFP un diplomat de rang înalt din Kinshasa. Atacul a fost o „încercare de răpire”, au declarat forţele de pază din Parcul Național Virunga, citate de diferite mijloace de informare, inclusiv de la Jerusalem Post

Există numeroase grupuri armate care operează în zona Munților Virunga, între Congo, Rwanda și Uganda, și de multe ori atacurile lor îi vizează pe paznicii parcului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS