9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCopil de 13 ani bătut până la leșin. Agresorul este încurajat: ”Calcă-l pe cap!”

Copil de 13 ani bătut până la leșin. Agresorul este încurajat: ”Calcă-l pe cap!”

Incidentul violent filmat în orașul Huși, județul Vaslui chiar de către agresori. Un adolescent, încurajat de câiva prieteni, a bătut până la leșin un copil de 13 ani. Imaginile au ajuns pe reţelele de socializare. Poliţia s-a sesizat, filmarea a fost ştearsă, dar a fost declanşată o anchetă penală pentru identificarea agresorilor, scrie Adevărul.

Potrivit Poliţiei, incidentul s-a petrecut pe 10 februarie 2021, cei trei agresori având 15 ani şi fiind colegi de şcoală cu victima. Bizar este că tatăl băiatului agresat a avut o atitudine neobişnuită vizavi de incident, declarând oamenilor legii că nu doreşte să depună plângere contra agresorilor.

Protecţia Copilului a fost, la rândul ei, sesizată, având în vedere că protagoniştii sunt minori şi este discutabilă educaţia pe care aceştia o primesc în familie.

Filmul groazei prin care a trecut copilul

Pe filmare se vede cum copilul este lovit cu picioarele, mai ales în cap, în vreme ce alţii încurajează agresiunea de pe margine, sfătuindu-i pe adolescenţi să-i dea în cap. „Dă-i în cap! Calcă-l pe cap!”, se aude pe fundal. La un moment dat, copilul bătut rămâne inert la pământ. Practic el leşină din cauza durerii şi panicii.

Cazul a stârnit numeroase comentarii pe reţelele de socializare, oamenii cerând Poliţiei să ia măsuri urgente. „Animalele care se recunosc în acest film montruos, să se predea Poliţiei, ca altfel va fi vai de ei! Sunt părinte şi m-am şocat să văd atât ură; să văd fiinţe omeneşti mai odioase ca jivinele pădurii. Cel fel de părinţi v-au crescut? Ca şi voi”, a fost una din sutele de reacţii, venite ca urmare a vizionării filmuleţului în care copilul este pus la pământ şi lovit până la leşin.

Reacţia Poliţiei Huşi a fost rapidă. În mai puţin de o oră de când au fost informaţi de existenţa acestor imagini, poliţiştii au anunţat că au reuşit identificarea protagoniştilor. Asta deşi nu părea deloc o misiune uşoară, întrucât imaginile nu erau prea clare, iar chipurile celor implicaţi nu se observau prea bine.

Victima este un băiat de clasa a VI-a, iar unul dintre agresori este un elev de clasa a VIII-a. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS