12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDescinderi la mai mulţi traficanţi de minore

Descinderi la mai mulţi traficanţi de minore

-

Procurorii DIICOT au dispus, ieri, efectuarea unor perhezitii la domiciliile unor persoane din Dolj şi Vâlcea, suspectate de trafic de minori şi de droguri. Potrivit anchetatorilor, suspecții au recrutat mai multe minore şi tinere, pe care le-au obligat să practice prostituția.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate au descins, ieri, la patru adrese din Dolj şi Vâlcea. Potrivit oamenilor legii, au fost vizate mai multe persoane suspectate de trafic de minori, trafic de persoane și trafic de droguri de risc. La acţiunea coordonată de procurorii DIICOT din Vâlcea participat şi jandarmi din Craiova şi Vâlcea, dar şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Potrivit anchetatorilor, suspecţii recrutau victimele prin metoda „loverboy”.

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2018 – 2021, suspecții au recrutat prin metoda „loverboy” mai multe persoane vătămate minore și majore pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției, atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul altor state europene”, au explicat procurorii DIICOT.

De la trafic de persoane la trafic de droguri

Oamenii legii mai spun că unul dintre suspecţi s-a ocupat şi cu traficul de droguri de risc.

„De asemenea, unul dintre suspecți a deţinut şi transportat în vederea traficării cantitatea de aproximativ un kilogram de substanţe, cu privire la care există suspiciunea că reprezintă droguri de risc”, au mai explicat anchetatorii.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 8 telefoane mobile, 10 cartele SIM, 2 stick-uri de memorie, 2 grindere, un cântar electronic și mai multe înscrisuri. La sediul DIICOTdin Vâlcea au fost duse la audieri doi dintre suspecţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dr. Simona Frăsie, o poveste de film: Medicina, o...

“Ce vrei să te faci când vei fi mare?”...

ȘTIRI GdS