5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArestat pentru trafic de migranți

Arestat pentru trafic de migranți

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul H.N.A., aflat în stare de reținere pentru 24 ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.

În data de 18 februarie, în jurul orei 3.35, cu încălcarea interdicției de deplasare în intervalul orar 23:00 – 05:00, impusă de starea de alertă, în schimbul obținerii unor foloase patrimoniale, inculpatul H.N.A. ar fi preluat din zona frontierei de stat cu Serbia și ar fi transportat cu autoturismul în localitatea Denta, pe comunicaţia drumului E70, înspre Timișoara, patru migranți de origine afgană. Aceștia au intrat în mod fraudulos din Serbia în România, cu intenția de a ajunge ulterior ilegal în Germania, respectiv în Franța.

Ieri, inculpatul H.N.A. a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiș, care a admis cererea. S-a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS