7.3 C
Craiova
vineri, 1 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn tramvai sărit de pe şine a intrat într-un părculeţ

Un tramvai sărit de pe şine a intrat într-un părculeţ

Un tramvai aparţinând companiei de transport public Ploieşti, deţinută de Consiliul Local, a sărit de pe şine, miercuri, după ce s-a tamponat cu un autoturism, şi a intrat într-un părculeţ, rupând un copac. O femeie din tramvai a fost transportată la spital, anunţă news.ro.

Accidentul a avut loc la intersecţia str. Lupeni cu str. Democraţiei, în zona Piaţa Anton din Ploieşti.

Directorul societăţii de transport public din Ploieşti, Nicolae Alexandri, a declarat pentru News.ro că accidentul a avut loc în condiţiile în care un autoturism nu a acordat prioritate de dreapta tramvaiului, pe care l-a lovit în partea din faţă, iar în urma impactului garnitura a sărit complet de pe şine. Tramvaiul a intrat pe trotuar şi s-a oprit într-un copac dintr-un părculeţ, pe care l-a rupt.

Conform aceleiaşi surse, în urma accidentului, linia de contact care asigura alimentarea cu electricitate a tramvaielor nu a fost afectată.

Tramvaiul deraiat va fi ridicat din părculeţ după miezul nopţii

Potrivit Poliţiei Prahova, în eveniment a fost implicat un conducător auto, în vârstă de 34 de ani, aflat la volanul unui autoturism care circula pe strada Lupeni, şi un tramvai care se deplasa pe strada Democraţiei, condus de un vatman de 54 de ani (traseu 101). 

În urma accidentului, o femeie, pasager în tramvai, a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Circulaţia tramvaielor pe principala linie din oraş, care face legătura între Gara de sud şi Spitalul Judeţean, a fost complet blocată, fiind reluată ulterior.

Nicolae Alexandri a menţionat că, după miezul nopţii, când circulaţia tramvaielor este sistată, tramvaiul deraiat va fi ridicat din părculeţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS